Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2011

ΑΔΕΔΥ: ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ;;;ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ…

Οι περικοπές μισθών στο Δημόσιο τομέα οδηγούν στο φαινόμενο «ντόμινο» και χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις ως «λογικό» επιχείρημα για τις περικοπές και στον ιδιωτικό τομέα, υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, επικαλούμενη έκθεση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό απόσπασμα, η μείωση του μέσου μισθού πιέζει προς τα κάτω το επίπεδο του κατώτατου μισθού, συνεπώς και το ύψος του επιδόματος ανεργίας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, η εκτελεστική επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, επανέλαβε την αντίθεση της στις περικοπές επιδομάτων και μισθών που έχουν οδηγήσει σε απώλεια εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων κατά 25% και κάλεσε τους εργαζόμενους που θίγονται από τα μέτρα που προωθούνται πανευρωπαϊκά να παρέμβουν αγωνιστικά.

Η ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι η καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο αποτελεί πάγια θέση της αλλά αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών ότι δεν υπάρξουν νέες μειώσεις στους μισθούς, καθώς είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί. Ωστόσο η ΑΔΕΔΥ αρνείται να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν δεν γίνει αποδεκτή η θέση της για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Αναφερόμενη στο μέτρο για την αύξηση του ωραρίου των δημόσιων υπαλλήλων, η ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι τη βρίσκει αντίθετη και πρόκειται για μια πολιτική που θα λειτουργήσει ως προπομπός για περεταίρω αύξηση των ωρών εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα.

Το αίσθημα ανασφάλειας και απογοήτευσης που δημιουργείται στους δημόσιους υπαλλήλους, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά καθώς θα οδηγήσει σε μείωση της αποδοτικότητας τους.

Τα επικουρικά ταμεία βρίσκονται με αδιέξοδο και ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα ανταπόκρισης σε ορισμένες υποχρεώσεις τους ενώ τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί από την σημερινή κυβέρνηση, στο πλαίσιο του μνημονίου, έχουν δραματικές επιπτώσεις στη βιωσιμότητα τους, υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ.

ΠΡΕΖΑ TV
9-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: