Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2011

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ…ΠΟΣΟ ΣΚΑΤΑΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ;;;

Τη λύπη του για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με το θέμα της επιπλέον επιβάρυνσης στους ημιυπαίθριους εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, επαναλαμβάνοντας ότι το θέμα θα λυθεί οριστικά με νομοθετική ρύθμιση.
Ο κ. Ντόλιος θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στην περιοδεία του στη Θράκη, κατά συνέπεια φαίνεται ότι λήγει το θέμα που δημιουργήθηκε.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, που αναρτήθηκε στο site του υπουργείου και υπογράφεται από τον υφυπουργό Γ.Ντόλιο, προβλέπει ότι παραμένει στους δήμους η δυνατότητα αναδρομικής επιβολής των ανταποδοτικών τελών (τέλη φωτισμού και καθαριότητας), σε περιπτώσεις αλλαγής χρήσης (ημιυπαίθριοι).

Η εγκύκλιος αυτή αφορά 500.000 ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλλει δηλώσεις τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων των ακινήτων τους.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος με το νόμο 3843/2010, απάλλασσε τους ενδιαφερόμενους από κάθε δημοτικό τέλος. Σύμφωνα με την εγκύκλιο Ντόλιου, οι ημιυπαίθριοι, ανοικτοί και κλειστοί, ανεξάρτητα αν έχουν αλλάξει χρήση ή όχι, χαρακτηρίζονται στεγασμένοι χώροι και επιβαρύνονται με δημοτικά τέλη (καθαριότητας, φωτισμού και ηλεκτροδότησης).

Προβλέπονται, επίσης, πρόστιμα για όσους δηλώνουν ψευδή στοιχεία για τα πραγματικά τετραγωνικά του ακινήτου τους και έτσι τα δημοτικά συμβούλια μπορούν να τους επιβάλλουν αναδρομικά τέλη για τις επιφάνειες που δεν έχουν δηλωθεί.

ΠΡΕΖΑ TV
17-2-2011

6 σχόλια:

fasistofagos είπε...

Ας μην τους γαμούσε (για μία κόμη φορά) η Ελευθεροτυπία και θα βλέπαμε αν μαζεύανε κακήν κακώς τη συγκεκριμένη εγκύκλιο.Οι τύποι πέρα από όλα τα αλλά είναι και αποδεδειγμένα πλέον,απατεώνες.
Μην προβαίνετε σε ''τακτοποίηση'' ημιυπαιθρίων.Μη βάζετε τα χεράκια σας και βγάζετε τα ματάκια σας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ!!!!ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ,ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ!!!!!ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΕΡΤ ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΠΑΡΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ.ΓΙΑΤΙ????ΑΓΟΡΑΣΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ,ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΧΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ,ΤΟ ΦΩΤΙΖΟΥΝ,ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΕΡΤ ΕΝΩ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΤΙΣΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ....ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΘΕΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ......

fasistofagos είπε...

Ρε μαλάκα εκτός από άσχετος είσαι(μάλλον) και βαλτός.Δεν υπάρχει καμία σχέση με τα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους.Τι ΔΕΗ και μαλακίες λες;;;Οι κλειστοί ημιυπαίθριοι είναι πολεοδομική παράβαση σε νόμιμα κτίρια ρε μπαγλαμά.Από κει και πέρα δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανένα εργαζόμενο ο οποίος αγόρασε ένα διαμέρισμα με χίλιους κόπους,χίλια βάσανα και κλειστό ημιυπαίθριο.Γιατί πολύ απλά καμία ΜΑ ΚΑΜΙΑ πολυκατοικία δεν υπήρχε όπου οι εργολάβοι να είχαν αφήσει ανοιχτούς τους ημιυπαίθριους.Έλεος πια με τους ''ευσυνείδητους πολίτες'' που είναι έτοιμοι να βάλουνε στην πυρά τους φτωχοδιάβολους που κατορθώσανε μετά χιλίων βασάνων να αποκτήσουνε ένα διαμερισματάκι,ενώ τους εργολάβους που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη διάπραξη πολεοδομικών αυθαιρεσιών δεν τους βάζουνε καν στο βρωμόστομά τους.
1)Πώς μπορεί να γνωρίζει κάποιος που αγοράζει ένα διαμέρισμα ότι αυτό έχει πολεοδομικές παραβάσεις όταν ο εργολάβος τον διαβεβαιώνει ότι είναι οκ;Δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να γνωρίζει τον ΓΟΚ (γενικός οικοδομικός κανονισμός) ρε βλάκα.
2)Γιατί η κυβέρνηση δε βρίσκει τους εργολάβους που ανέλαβαν την κατασκευή των συγκεκριμένων κτιρίων και να τους γαμήσει, ενώ αντίθετα καλεί τους πολίτες να πληρώσουνε τα γαμησιάτικα των εργολάβων και μάλιστα με απατεωνιές;;;
3)Το κλείσιμο των ημιυπαιθρίων είναι πολεοδομική παράβαση που αφορά σε συντριπτικό ποσοστό διαμερίσματα πολυκατοικιών (κατά 89% σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΕ=Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας).Επομένως αντιλαμβανόμαστε έναντι ποιων κοινωνικών στρωμάτων εξαπολύθηκε το πογκρόμ της ''τακτοποίησης'' των ημιυπαιθρίων.Δε νομίζω οι εργαζόμενοι και οι κάθε λογής φτωχοδιάβολοι να μένουνε σε μαιζονέτες και μονοκατοικίες.
Κόιτα 4:42 αυτά που λες είναι τρελές μαλακίες γιατί δεν αφορούν τη φάση με τους ημιυπαίθριους αλλά τα αυθαίρετα εν γένει.Τα κτίρια με κλειστούς ημιυπαίθριους δεν είναι αυθαίρετα.Όταν δεν ξέρετε κάτι μην αναμάσατε σα βόδια μαλακίες που ακούτε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ 5:12,ΔΕΝ ΣΕ ΕΒΡΙΣΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ(ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΥΣΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΟΣΙΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΕΙΧΑ ΣΕ ΥΠΟΛΗΨΗ...

fasistofagos είπε...

Απλά επειδή τώρα τελευταία έχουμε χορτάσει από φασιστειδείς τοποθετήσεις,έχουμε βαρυστομαχιάσει(μιας και είμαστε και fasistofagoi) κι έχουμε χάσει την υπομονή μας.Ως εκ τούτου φαίνεται ότι τα βέλη μας χτυπάνε και αθώα ''θύματα''.Συγνώμη για τα βρισίδια.Έγινε παρεξήγηση.Κράτα μόνο τη σωστή ενημέρωση επί του θέματος.
Φιλικά,
FASISTOFAGOS

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ,ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΕΧΩ ΣΕ ΥΠΟΛΗΨΗ...ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ,ΚΑΙ......ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.....