Πέμπτη, Φεβρουαρίου 03, 2011

ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΨΑΧΝΕΙ Η Ε.Ε….ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!!!

Το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», η απάντηση προς τις αγορές και θέματα ενέργειας θα τεθούν στο επίκεντρο της αυριανής συνόδου κορυφής των ηγετών της Ε.Ε.. Αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσουν αναπόφευκτα και οι εξελίξεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

Η Σύνοδος Κορυφής θα ξεκινήσει στις 11 ώρα Ελλάδος, με τη συζήτηση για την ενεργειακή πολιτική της Ε.Ε.

Όσον αφορά στα οικονομικά θέματα, θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη μιας συνολικής λύσης-πακέτο απέναντι στο πρόβλημα χρέους των ευρωπαϊκών κρατών.Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε επόμενη σύνοδο το Μάρτιο.

«Θα χαράξουμε ξεκάθαρη πορεία προς την υιοθέτηση μιας συνολικής λύσης -πακέτου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου», αναφέρει στην επιστολή του προς τους «27» ο Χ. Ρόμπαι. Σύμφωνα με τον ίδιο η λύση θα περιλαμβάνει «την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), την μεταρρύθμιση της Συνθήκης της Λισαβόνας, τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του μελλοντικού-μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας, την προώθηση μεταρρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο, τη δημοσιονομική σταθερότητα και τη μακροοικονομική συνοχή στην ευρωζώνη».   

Τέλος, στα της Αιγύπτου, η Ε.Ε. αναμένεται να αυξήσει την πίεση προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, για να επισπευθούν οι αλλαγές και να μπει ένα τέλος στις αναταραχές που επικρατούν στη χώρα..

ΠΡΕΖΑ TV
3-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: