Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2011

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας που πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως, στην Κουντούζ στο βόρειο Αφγανιστάν. Νεκροί είναι ένας αξιωματικός της αστυνομίας και ένας πολίτης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά την αποχώρηση του Γερμανού υπουργού Άμυνας Καρλ Τέοντορ Τσου Γκούτενμπεργκ.

Ένας άντρας βρήκε τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί κοντά στην κύρια οδική αρτηρία της περιοχής Σαρντάραχ και ειδοποίησε την τοπική αστυνομία, όπως δήλωσε ο Άμπντουλ Ραχμάν Ακτάας, αξιωματούχος της επαρχιακής αστυνομίας. "Την ώρα που ο άντρας αυτός και ένας αστυνομικός βρισκόντουσαν κοντά στη βόμβα, αυτή πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως και σκοτώθηκαν και οι δύο", διευκρίνισε.

Η βομβιστική αυτή επίθεση σημειώθηκε αφού είχε αποχωρήσει ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Καρλ Τέοντορ Τσου Γκούτενμπεργκ από την επαρχία Κουντούζ. Ο Γερμανός υπουργός επισκέφτηκε τους 4.500 Γερμανούς στρατιωτικούς που στρατοπεδεύουν στο βόρειο Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναληφθεί η ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

Στο μεταξύ η ISAF ανακοίνωσε ότι ένας ξένος στρατιώτης σκοτώθηκε στο ανατολικό Αφγανιστάν σήμερα, ενώ Αφγανοί και ξένοι στρατιώτες σκότωσαν 12 μαχητές των Ταλιμπάν.

ΠΡΕΖΑ TV
17-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: