Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2011

ΤΟ «ΑΜΦΙ-ΘΕΑΤΡΟ» ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΒΑΖΕΙ «ΛΟΥΚΕΤΟ»

Τέλος εποχής για ένα ιστορικό θέατρο. Το «Αμφι-Θέατρο» του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου βάζει «λουκέτο». Ένας χώρος όχι μόνο θεατρικός αλλά και πολιτισμού, μια σκηνή η οποία επί 36 συναπτά χρόνια λειτουργίας υπήρξε δημιουργική, πρωτοπόρος, «φάρος» για τα θεατρικά μας δρώμενα. Οι λόγοι; Εκτός από τη γενική οικονομική κρίση, που υφιστάμεθα όλοι μας, ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή του τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση: «Η διακοπή της κρατικής επιχορήγησης και το γεγονός ότι ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου να συναντηθούμε, αίτημα που έχω διατυπώσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Το ύψος του ενοικίου του Θεάτρου που αγγίζει τα € 9.000 μηνιαίως. Και η μη έγκριση της συμμετοχής του Αμφι-Θεάτρου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου 2011, με αιτιολογία το ότι λάβαμε και πέρσι μέρος στο ίδιο Φεστιβάλ» (η πρότασή ήταν η παρουσίαση του «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του υπογράφοντος, μουσική Μίκη Θεοδωράκη, μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου, σκηνικά-κοστούμια Γιώργου Πάτσα και με τον Γιώργο Κιμούλη στον επώνυμο ρόλο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ www.tospirto.net

ΠΡΕΖΑ TV
17-2-2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Telika thelo na matho sto onoma tou politismou posoi kratikodiaitoi tha zoune eis varos tou ellina forologoumenou politi?
kyrie evaggelate ean den vgainetai na to kleisetai to mpourdelo sas
edo den exoume na fame kai na dosoume xartziliki sta paidia mas kai eseis mas prizetai t arxidia me tis epixorigeisis sas?

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά!! Κοτζάμ Eurovision έχουμε μπροστά μας!! Με τον Ευαγγελάτο θα ασχολούμαστε τώρα; Σα δε ντρεπόμαστε λεω εγώ.