Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2011

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Συγχορδία πρωτοβουλιών για την κατηγοριοποίηση των μεταναστών και με στόχο τη χάραξη και την εφαρμογή πολιτικής ένταξης των νόμιμων ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τους συναρμόδιους υπουργούς κατά τη σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο της Βουλής.Χωρίς να κάνουν «εκπτώσεις» από τη βασική «γραμμή» ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία ομαδική ή ειδική νομιμοποίηση αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου», εντούτοις στην κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, προσανατολίζονται στο να καταλήξουν σε «πρακτικές και εφαρμόσιμες προτάσεις» για την ένταξη μεταναστών που είτε είναι εντός του πλαισίου νομιμότητας, είτε κινδυνεύουν να εκπέσουν για... λίγα ένσημα - τα οποία δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν κυρίως λόγω της ύφεσης και της απώλειας εισοδημάτων.
Με ρεαλισμό η νομιμοποίηση των μεταναστών

«Πρέπει οι νόμιμοι, ενταγμένοι μετανάστες στην ελληνική κοινωνία να αξιοποιηθούν μέσω ρεαλιστικών πολιτικών, να μειωθεί η γραφειοκρατία που τους ταλανίζει με δράσεις που θα βρουν συντονισμένα όλα τα υπουργεία» τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου στη σύσκεψη, όπου οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν ότι εντός δέκα ημερών θα καταθέσουν πλήρες πλάνο.

«Θα διασφαλίσουμε τη νομιμότητα, την οποία επ' ουδενί λόγω δεν θα δεχθούμε να καταλυθεί» δήλωνε την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ στη σύσκεψη οι κύριοι Ραγκούσης, Παπουτσής, Κουτρουμάνης, Αηδόνης (από το υπουργείο Υγείας) και οι κυρίες Κατσέλη και Νταλάρα (υπεύθυνη για το μεταναστευτικό) ανέλυαν τις προτάσεις τους για το σύνολο των ζητημάτων που διατρέχουν τη μεταναστευτική πολιτική.

Οπως έγραψε χθες το «Εθνος», στη σύσκεψη ασχολήθηκαν με την «γκρίζα ζώνη» των μεταναστών οι οποίοι διατρέχουν κίνδυνο να εκπέσουν από τη νομιμότητα λόγω ενσήμων αν και εργάζονται επί χρόνια στη χώρα. Ο πρωθυπουργός τόνισε επ' αυτού ότι πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά βήματα και τα συναρμόδια υπουργεία σε στενή συνεργασία να αποδείξουν έμπρακτα την ύπαρξη πολιτικής ένταξης των νόμιμων μεταναστών (στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, στις δουλειές μέσω προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης του ΟΑΕΔ). «Πρέπει να κάνουμε πολλά και τώρα, για να μη διαιωνίζεται η ''μαύρη εργασία'' με τους μετανάστες» είπε ένας εκ των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, όπου -αξίζει να σημειωθεί- ελήφθη η απόφαση για σκληρή γραμμή της κυβέρνησης στην επιχείρηση κάποιων «να εκβιάσουν και να ανατρέψουν τη νομιμότητα».

Εγινε συζήτηση για τους απεργούς πείνας της Νομικής που παραμένουν στο ιδιόκτητο κτίριο «Υπατία»; Ναι, και αποφασίστηκε να αποφανθεί διακομματική επιτροπή, η οποία θα αναζητήσει καταρχάς χώρο μετεγκατάστασης (λήγει η προθεσμία διαμονής τους στην Πατησίων) - ταυτόχρονα θα ισχύσει ο νόμος για το σύνολο των μεταναστών, αφού εξακριβωθούν τα στοιχεία και η δυνατότητα παραμονής τους στη χώρα. Πέραν της ένταξης των μεταναστών, για τους παράνομους ισχύει -τονίζουν- η απέλαση (εθελοντική ή υποχρεωτική).

Μείωση των ροών
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι καταγράφεται τους τελευταίους μήνες μείωση των μεταναστευτικών ροών, ενώ στη σύσκεψη εξέτασαν το ενδεχόμενο μεταναστευτικού κύματος από την Αίγυπτο. Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ τον περασμένο Οκτώβριο από τα χερσαία σύνορα η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας είχε «εντοπίσει» 5.925 λαθρομετανάστες, τον Γενάρη ο αριθμός μειώθηκε στους 1.080.

Εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών
Συν για έκδοση άδειας παραμονής τα διεκδικούμενα ένσημα

Θα προσμετρώνται προσωρινά στον απαιτούμενο χρόνο για την ανανέωση των αδειών διαμονής τα ένσημα που διεκδικούν με καταγγελία στον εργοδότη οι εργαζόμενοι μετανάστες στη χώρα, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών στις Αποκεντρωμένες Κρατικές Διοικήσεις. Μέχρι σήμερα, σε περίπτωση που ένας αλλοδαπός εργαζόμενος έκανε δήλωση διαφωνίας στο ΙΚΑ λόγω του γεγονότος ότι ο εργοδότης του δεν του αναγνώριζε ημέρες εργασίας -απαραίτητες για τη συμπλήρωση των απαραίτητων ημερομισθίων προκειμένου να ανανεώσει την παραμονή του στη χώρα-, αυτομάτως σταματούσε η διαδικασία για την έκδοση άδειας παραμονής.

Στην εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών αναγνωρίζει ότι η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πρακτική λειτουργούσε ως αντικίνητρο για τους μετανάστες και ακύρωνε κάθε προσπάθεια να ενταχθούν στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μέσω τυπικών εργασιακών σχέσεων.

Με τη νέα διαδικασία θα μπορούν οι μετανάστες που εργάζονται στη χώρα μας, και ζητούν μέσω καταγγελίας την αναγνώριση εργάσιμων ημερών, να καταθέτουν παράλληλα τα χαρτιά τους στις υπηρεσίες του δήμου όπου διαμένουν για την έκδοση άδειας παραμονής. Ο δήμος -εάν ο φάκελος είναι πλήρης- θα προωθεί τα έγγραφα στην αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση για την έκδοση άδειας παραμονής. Σε περίπτωση που η απόφαση του ΙΚΑ δικαιώνει τον αλλοδαπό εργαζόμενο, τότε θα λαμβάνει και το πιστοποιητικό τύπου Α από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών της αποκεντρωμένης διοίκησης.

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

ΠΡΕΖΑ TV
8-2-2011

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το indymedia σου καίει το μυαλό.

Ανώνυμος είπε...

φέρτε το πακισταν ολο ολη τη αλγερια ολη την τυνησια και την μιση ινδια μεσα στην Ελλαδα .ελα μωρε δεν εγινε και τιποτα 400 χρονια ζησαμε με το ισλαμ ε και αλλα τοσα και τι εγινε .ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Τι να γίνει ρε πρέζα; Μια χαρά είναι το Μαρόκο, ωραιότατο.

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω τι γινεται Πρεζα. Φορτωστε ολους αυτους τους κωλογυφτους σε ενα σαπιοκαραβο και ουστ το διαολο απο δω περα.

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΙΝΔΙΑ,ΚΙΝΑ ΚΛΠ
ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΜΕΣΟΥΛΕΣ
ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕ PREZA TV Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΣΑΠΙΟ ΠΟΥ ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ, ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΛΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ ΓΑΜΟΣΠΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ? ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ, ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΘΕΣ ΕΔΩ ΩΣΤΕ Η ΔΥΣΤΗΧΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ. Ε, ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΣΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ (χα χα χα χα χα ακου φιλανθρωπος)

Ανώνυμος είπε...

Mε ελεγχόμενη έκρηξη του κτιρίου ίσως.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΜΕ ΓΑΜΙΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΙΝΔΙΑ, ΚΙΝΑ ΚΛΠ
ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΜΕΣΟΥΛΕΣ
ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧ

Ανώνυμος είπε...

Παιδια ηρεμηστε θα φυγουν αυτοι οι βρωμιαρηδες απο την χωρα μας. Επισης αν γινεται και αυτα τα κωλοκουμουνια που μας εχουν ζαλισει τα αρχιδια με το δικιο των μεταναστων. Γιατι δεν δενονται κωλο-κωλο να πανε μαζι τους σε καμια αλλη χωρα και να μην μας ζαλιζουν τα αρχιδια εδω περα. Αλβανοι, πακιστανοι, αριστεροι ολοι μαζι εξω απο την Ελλαδα. Μας εχουν γαμησει στις ληστιες και στα εγκληματα και ακομα τους θελετε εδω.