Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2011

Ο ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΕΛ ΜΠΑΡΑΝΤΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΜΕΤΑ-ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ" ΕΠΟΧΗ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΗΓΗ

Ο αιγύπτιος αντιφρονών Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι παρουσίασε σενάρια για την "μετά-Μουμπάρακ" εποχή σε δυτικούς διπλωμάτες, έγινε σήμερα γνωστό από αιγυπτιακή πολιτική πηγή.
Οι συζητήσεις προς την κατεύθυνση αυτή έγιναν τηλεφωνικά με την πρέσβειρα των ΗΠΑ και τον πρεσβευτή της Βρετανίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή, υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Η Ουάσινγκτον επιβεβαίωσε ότι η πρεσβευτής της, Μάργκαρετ Σκόμπι, είχε συνομιλίες με τον αντιφρονούντα ο οποίος υποστηρίζει τις μαζικές διαδηλώσεις κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ που λαμβάνουν χώρα από τις 25 Ιανουαρίου.
Ο Ελ Μπαραντέι προτείνει να ανατεθεί στον αντιπρόεδρο Όμαρ Σουλεϊμάν, ο οποίος διορίστηκε το Σάββατο, η ευθύνη για μια μεταβατική Προεδρία.
Η μεταβατική αυτή περίοδος θα επιτρέψει τη διάλυση των δύο σωμάτων του Κοινοβουλίου και την αναθεώρηση του Συντάγματος ενόψει των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών.
Σε ένα άλλο σενάριο, ο Ελ Μπαραντέι προτείνει να σχηματιστεί ένα προεδρικό συμβούλιο που θα αποτελείται από τρεις προσωπικότητες, έναν στρατιωτικό και δύο πολίτες, που θα διαχειριστούν τη μετάβαση μόλις αποχωρήσει ο Μουμπάρακ.

ΠΡΕΖΑ TV
1-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: