Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΟΡΟ


Ο επιχειρηματικός κλάδος, που με διαφορά τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσων αναζητούν επενδυτικές διεξόδους στο franchising, είναι αυτός της εστίασης.
Παρά τον κορεσμό που παρουσιάζει ο κλάδος, περίπου οι μισοί ενδιαφερόμενοι επιδιώκουν να αναπτύξουν δραστηριότητα με αντικείμενο τον ευρύτερο κλάδο της εστίασης. Τη μεγαλύτερη ζήτηση έχουν οι καφετέριες, ενώ ακολουθούν οι εταιρείες έτοιμου φαγητού, τα θεματικά εστιατόρια, οι πιτσαρίες, τα αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία, τα σουβλατζίδικα, οι μπιραρίες και τα καφεπωλεία.


Ενας νέος σχετικά τομέας για το franchising, αυτός της παροχής υπηρεσιών, βρίσκεται σε φάση ταχείας ανάπτυξης, καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές εκδηλώνουν ενδιαφέρον.



Είναι συνήθως η δεύτερη πιο ελκυστική κατηγορία. Ο κλάδος της ένδυσης φαίνεται πως έχει περάσει στην τρίτη θέση από πλευράς ενδιαφέροντος, συγκεντρώνοντας μερίδιο της τάξης του 20% των ενδιαφερομένων, ενώ από κοντά ακολουθεί η κατηγορία των ειδών οικιακού εξοπλισμού.


Ο κλάδος της εκπαίδευσης (φροντιστήρια ξένων γλωσσών, οι σχολές marketing και πληροφορικής, κ.ά.) θεωρείται αρκετά εξειδικευμένη κατηγορία, και προσελκύει το ενδιαφέρον κυρίως νέων σε ηλικία επενδυτών.


Περισσότεροι από τους μισούς που αναζητούν επιχειρηματικές διεξόδους στο θεσμό του franchise είναι νέοι σε ηλικία, μεταξύ 31 και 44 ετών, ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (περίπου το 20-25%) είναι μικρότεροι των 30 χρόνων.


ΠΡΕΖΑ TV
26-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: