Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2011

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας κατά 3% διαπιστώνεται σύμφωνα με πληροφορίες στην Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που θα παραδώσει στις 11.00 το πρωί της Τρίτης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργος Προβόπουλος στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο.

Η Έκθεση εξετάζει την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής και της προόδου των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και όπως έχει γίνει γνωστό θα προτείνεται στην κυβέρνηση να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο σκέλος της ανάπτυξης επισπεύδοντας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΤτΕ η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία αφορά στο «στοίχημα της ανταγωνιστικότητας» από το οποίο θα κριθεί και η ανάκαμψη της οικονομίας.

Για φέτος η ΤτΕ προβλέπει ότι θα συνεχιστεί η συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας, με μικρότερη ένταση σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται το ΑΕΠ να μειωθεί φέτος τουλάχιστον κατά 3%, ενώ δεν αποκλείεται η μείωση τελικώς να είναι μεγαλύτερη.

Όσον αφορά στο μέτωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής, η ΤτΕ συστήνει συνέχεια των προσπαθειών με μεγαλύτερη έμφαση στο σκέλος των δαπανών.

Ακόμη θα επισημαίνεται η ανάγκη αύξησης της αποτελεσματικότητας των δημόσιων δαπανών και θα προτείνεται η κατάργηση φορέων του δημοσίου των οποίων η λειτουργία δεν κρίνεται αναγκαία.

Επιπλέον υπογραμμίζεται η ανάγκη για συνέχιση των αναδιαρθρώσεων των των ΔΕΚΟ, καθώς και ο έλεγχος των οικονομικών τους στοιχείων.

ΠΡΕΖΑ TV
15-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: