Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΡΟΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Ελεύθερος αφέθηκε, ύστερα από έξι μέρες κράτησης, ο Σύρος φοιτητής δημοσιογραφίας και μπλόγκερ, Άχμαντ Χαντίφα, χωρίς να του απαγγελθεί καμιά κατηγορία, όπως δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ο Άμπντελ Καρίμ Ριχάουι, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Ο 28χρονος φοιτητής συνελήφθη το περασμένο Σάββατο επειδή ασχολιόταν με τα προβλήματα των νέων και τις ελευθερίες και τις εξέφραζε τις απόψεις του μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, you tube).

"Ο Άχμαντ Χαντίφα αφέθηκε σήμερα ελεύθερος χωρίς να το απαγγελθεί καμία κατηγορία", δήλωσε ο Ριχάουι, ο οποίος είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Συρίας.

Οι Σύροι έχουν πρόσβαση στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να υπάρχει λογοκρισία από τις 9 Φεβρουαρίου,  για πρώτη φορά από το 2007.

Με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου  εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Κρόλι, καταδίκασε τις συλλήψεις μπλόγκερ στη Συρία. «Αυτές οι συλλήψεις είναι αντίθετες με τα μέτρα που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση της Συρίας σχετικά με το άνοιγμα της πρόσβασης σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης», είπε.

ΠΡΕΖΑ TV
24-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: