Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2011

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΠΕΑΘ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ

Με την κλήτευση τριών μελών του Δ.Σ. του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ) συνεχίζεται η ανακριτική έρευνα για το σκάνδαλο των «δομημένων ομολόγων».

Συγκεκριμένα, ο εφέτης ειδικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, Γ. Λέκκας, έχει καλέσει προς απολογία για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος τρία νέα πρόσωπα σχετικά με την αγορά του ομολόγου των 130 εκατ. ευρώ, το οποίο -κατά την κατηγορία- κατέληξε υπερτιμημένο στο ΤΣΠΕΑΘ (Ταμείο Δημοσιογράφων). Πάντως, οι κατηγορούμενοι σ' αυτό το σκέλος του σκανδάλου, με το οποίο ολοκληρώνεται η πολυετής έρευνα, αντιτείνουν στο κατηγορητήριο ότι η επίμαχη επένδυση φαινόταν ότι ήταν σωστή και ασφαλέστατη, αφού επρόκειτο για επένδυση σε έκδοση ελληνικού Δημοσίου με εγγυημένο κεφάλαιο και καλές αποδόσεις και ότι, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, πέτυχαν να πουλήσουν το ομόλογο που αγόρασαν για 133.100.000 ευρώ.

Παράλληλα, στη φυλακή θα παραμείνουν οι Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης καθώς και ο Γ. Αποστολίδης, υπεύθυνοι της εταιρείας «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή». Και αυτό γιατί με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποφασίστηκε η παράταση της προσωρινής τους κράτησης. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες στην υπόθεση του κρυφού ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, που κατέληξε υπερτιμημένο σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία, και φέρονται ως «μέλη εγκληματικής οργάνωσης η οποία επιδίωκε τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων».
Αντ.Ξ.

ΠΡΕΖΑ TV
17-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: