Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2011

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΌΧΙ ΠΩΛΗΣΗ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ...Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ…ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ…ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΦΗΜΕΡΑ ΕΣΟΔΑ…

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πουλήσει γη και παραλίες αλλά να τα αξιοποιήσει για να φέρουν έσοδα επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξη τύπου μετά το Ecofin.

Αναφερόμενος στον στόχο για την είσπραξη 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις τόνισε πως αφενός δεν είναι μια καινούρια συζήτηση και αφετέρου ότι δεν αφορά στο πρόγραμμα του Μνημονίου καθώς το ξεπερνάει χρονικά. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι συμπεριλαμβάνεται στις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να κάνει η χώρα για τη μείωση του χρέους και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ανεύθυνη στάση.

Σχετικά με τα στοιχεία για την ελληνική ύφεση του δ' τριμήνου που ανακοινώθηκαν σήμερα, επέλεξε να κρατήσει το θετικό κομμάτι, σημειώνοντας ότι η μείωση του ΑΕΠ από τρίμηνο σε τρίμηνο ολοένα και μικραίνει ενώ αναφέρθηκε και στη δυναμική που έχουν αποκτήσει οι ελληνικές εξαγωγές.

Όσον αφορά στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, τονίζοντας πάντως πως οι όποιες αποφάσεις θα αφορούν και τις δύο χώρες (Ελλάδα και Ιρλανδία) και ότι οι φωνές εντός της Ε.Ε. που κάνουν λόγο για μεγάλο διάστημα επιμήκυνσης ολοένα και πληθαίνουν.

ΠΡΕΖΑ TV
15-2-2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντί για απάντηση στον κρετίνο λαμογιο Παπακωνσταντίνου παραθέτω μια από τις χιλιάδες δημοσιεύσεις που αποδεικνύουν ότι πάμε κατά διάολου… τέτοιο θράσος και τόσα ψέματα για ποσό μαλακές μας πέρανε???

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΘΙΖΗΣΗ (-6,6%) ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ Δ' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010!!!

ΣΤΟ 4,5% Η ΥΦΕΣΗ ΤΟ 2010, ΑΝΤΙ 4,2% ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2011!
ΑΛΜΑ ΤΩΝ SPREAD (ΑΠΟ 820 ΣΤΙΣ 840 - 860 Μ.Β.) ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ!
Τα στοιχεία που εξέδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΛ. ΣΤΑΤ.), την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, προκαλούν κυριολεκτικά σοκ! Σύμφωνα με αυτά η καθίζηση της οικονομικής δραστηριότητας κατά το Δ' τρίμηνο του 2010, φτάνει το δυσθεώρητο 6,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009!!!

Μάλιστα, η πτωτική δυναμική της οικονομίας προκαλεί ρίγη ανησυχίας ακόμα και στον πιο ψύχραιμο παρατηρητή: Μέσα σε τρεις μόλις μήνες, από το τρίτο στο τέταρτο τρίμηνο του 2010, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 1,4%...
Μάλιστα, τα σημερινά αυτά στοιχεία, τοποθετούν την ύφεση στο 4,5% στο σύνολο του 2010. Έτσι, μετατρέπεται στην πράξη σε κουρελόχαρτο ο Προϋπολογισμός του 2011, ο οποίος ψηφίστηκε μόλις 1,5 μήνα πριν, και τοποθετούσε την ύφεση του 2010, στο 4,2%!
Στο άκουσμα λοιπόν της είδησης, το spread, του 10ετους κρατικού ομολόγου, σημείωσε "άλμα' από την περιοχή των 820 μονάδων βάσης στην περιοχή των 860 μονάδων βάσης! Αργά το μεσημέρι της Τρίτης, το επίπεδα τους "επαιζε" περίπου μεταξύ των 840 και των 860 μονάδων βάσης.
Σύμφωνα με την ΕΛΛ. ΣΤΑΤ. οι αιτίες για την εξέλιξη αυτή βρίσκονται, στη συρρίκνωση της τελικής καταναλωτικής δαπάνης! Με απλά λόγια, τα μνημονιακά μέτρα, έχουν καταρρακώσει την αγοραστική δυναμική των λαϊκών στρωμάτων, με αποτέλεσμα το «στέγνωμα της αγοράς».

Άλλος ένας λόγος τον, οποίο όμως αποκρύπτει η ΕΛΛ. ΣΤΑΤ., είναι επίσης η πρωτοφανής συρρίκνωση των επενδυτικών δαπανών (πχ επενδύσεις παγίου κεφαλαίου), που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και το 20%! Εάν μάλιστα, συνυπολογιστεί το γεγονός πως σημαντικό ποσοστό των επενδυτικών δαπανών, προορίζεται στην ανανέωση του πάγιου κεφαλαιουχικού εξοπλισμού, γίνεται εύκολα αντιληπτή η έκταση της αποσύνθεσης της οικονομίας. Είναι δε εύκολα αντιληπτό, πως οι επενδυτικές ροές είναι πολύ πιο σημαντικές από την κατανάλωση, καθώς «προεξοφλούν» την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας στο άμεσο μέλλον!

Ακόμα πιο εξωφρενικό είναι δε το γεγονός πως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΛ.ΣΤΑΤ. η πτώση του ΑΕΠ μετριάστηκε (!), λόγω της βελτίωσης του εμπορικού ισοζυγίου. Με τη σειρά της, όμως η "βελτίωση" αυτή, δεν οφείλεται σε κάποια σημαντική θετική δυναμική των εξαγωγών, αλλά απλά στην πτώση των εισαγωγών λόγω μείωσης της κατανάλωσης...

Ανώνυμος είπε...

Οι οι παντα ατιμωρητοι κλεφτες ψευτες και προδοτες της βουλης το μονο "αναπτυξιακο" μετρο που πηραν ηταν η αποσυρση. Αυτοι οι γερμανοδουλοι προδοτες αντι να βοηθησουν τις Ελληνικες εξαγωγες βοηθουν τις Γερμανικες. Το ξεπουλημα της χωρας συνεχιζεται μαζι με την εξαθλιωση μας. Οποια πετρα και να σηκωσεις στη χωρα, απο κατω θα βρεις προδοσια απο την συμορια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τα αεροδρομια, τα λιμανια, τα νησια, οι παραλιες, οι δρομοι, τα ακινητα, οι δημ υπηρεσιες ολα εχουν ξεπουληθει απο τους προδοτες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τις μιζες τους. Δημευση και ισοβια για τους προδοτες