Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2011

ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ


Στις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων, προχώρησε η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της οργάνωσης συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς. 


Περίπου έναν μήνα μετά την έναρξη της δίκης των εννέα νεαρών κατηγορουμένων, ως μελών της οργάνωσης, και ύστερα από επεισοδιακές συνεδριάσεις του δικαστηρίου, που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση και απουσία πέντε κρατούμενων κατηγορουμένων και των δικηγόρων τους, την Δευτέρα κατέθεσαν οι πρώτοι τρεις μάρτυρες της υπόθεσης. 
Είναι αστυνομικοί, που υπηρετούν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τους είχε ανατεθεί η παρακολούθηση του διαμερίσματος στο Χαλάνδρι, στο οποίο έμενε ο εκ των κατηγορουμένων Χάρης Χατζημιχελάκης και σύμφωνα με την Αστυνομία χρησιμοποιείτο ως «γιάφκα» της οργάνωσης. 



Οι τρεις αστυνομικοί κατέθεσαν ότι κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης δεν είχαν δει τίποτε ύποπτο στο συγκεκριμένο σπίτι. Είπαν, επίσης, ότι συνέλεξαν από τον κάδο, σακούλα με σκουπίδια τα οποία άφησε ένα άτομο, που είχε βγει από το σπίτι με κράνος και ότι έπειτα από έλεγχο εντοπίστηκαν «ύποπτα ευρήματα». Οι μάρτυρες υποστήριξαν ακόμη ότι αναγνώρισαν τα πρόσωπα που έβλεπαν να πηγαίνουν στο σπίτι, αφού δημοσιοποίηθηκαν τα στοιχεία τους. Η εξήγηση αυτή των αστυνομικών δόθηκε ύστερα από παρατήρηση της υπεράσπισης για τις αρχικές καταθέσεις τους, στις οποίες δεν αναγνωρίζουν πρόσωπα, και στις μετέπειτα καταθέσεις στον ανακριτή, όπου αναγνώρισαν συγκεκριμένους κατηγορουμένους. Η δίκη συνεχίζεται. 
ΠΡΕΖΑ TV
28-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: