Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ…ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ…


Πάνω από 300 εμπορικά καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Πειραιά, σύμφωνα με πρόσφατη καταγραφή του Εμπορικού Συλλόγου.
Από αυτά, τα 261 βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης και τα 54 στις συνοικίες, ενώ στην προηγούμενη καταγραφή που είχε γίνει, στις 22 Οκτωβρίου του 2010, η λίστα περιελάμβανε 170 κλειστά μαγαζιά στο κέντρο και 36 στις συνοικίες. Δηλαδή, στους 4 μήνες που μεσολάβησαν από την προηγούμενη καταγραφή, έκλεισαν 109 ακόμα καταστήματα.

Την προηγούμενη Τετάρτη, μέρα που τα εμπορικά καταστήματα έμειναν κλειστά στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας, ο πρόεδρος του ΕΣΠ Γ. Ζησιμάτος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο ενεργειών της διαμαρτυρίας του εμπορικού κόσμου Πειραιά «για τη μεθοδευμένη προσπάθεια αφανισμού των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων», επέδωσαν στον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στ. Χρήστου και στον δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο υπόμνημα με τις θέσεις του ΕΣΠ, καθώς και τη νέα λίστα με τα κλειστά καταστήματα του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής.


Ο αριθμός των κλειστών καταστημάτων αλλάζει δραματικά, όπως τόνισαν οι έμποροι, ακολουθώντας ανοδική πορεία και αποδεικνύοντας ότι η αγορά έχει περιέλθει σε κατάσταση παρακμής, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην ανεργία, στην οικονομία και στην πόλη, που σταδιακά ερημώνει.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ


ΠΡΕΖΑ TV
26-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: