Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2011

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ…ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ…

Την επιβολή πανεπιστημιακών επιπτώσεων στους φοιτητές που λειτουργούν κόντρα στους κανόνες του πανεπιστημίου προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τα γεγονότα για την κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες, η υπουργός Παιδείας ανέφερε: "Ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε με ριζοσπαστικό και μόνιμο τρόπο τη λειτουργία των ΑΕΙ. Την επομένη μέρα της λήξης της κατάληψης της Νομικής, φοιτητές σταμάτησαν την εξέταση σε συγκεκριμένο μάθημα. Για φανταστείτε ένα πανεπιστήμιο που κάθε μέρα φωνάζει τον αστυνομικό ή τον εισαγγελέα".

Η ίδια τόνισε ότι είναι δεκάδες τα καθημερινά περιστατικά και στις ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένο τρόπο: "Οι φοιτητές που λειτουργούν κόντρα τους κανόνες του πανεπιστημίου, πρέπει να έχουν πανεπιστημιακές επιπτώσεις και όχι αστυνομικές".

"Η πρόταση που έχουμε καταθέσει, αφορά τη ριζική αλλαγή του μοντέλου διοίκησης. Χρειάζεται αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου, που θα ορίζει μόνο του την διοίκηση και τον σχεδιασμό του, αλλά ταυτόχρονα θα λογοδοτεί και στην κοινωνία. Γιατί σήμερα, οι διοικούμενοι ενός χώρου εκλέγουν αυτόν που θα τους διοικήσει - κι αυτός καλείται να ελέγξει αυτούς που τον έχουν εκλέξει. Όλο το σύστημα είναι δομημένο έτσι, ώστε να μην είναι δυνατή η διοίκηση", πρόσθεσε η ίδια.

ΠΡΕΖΑ TV
4-2-2011

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

prepei na se gamisoune xilioi skiloi diamantopoulou

Ανώνυμος είπε...

3:13, πώς και βρίσκεσαι εδώ; Δεν έχει εξεταστική, να πας να σκίσεις καμιά κόλλα;

Ανώνυμος είπε...

3:35 εσυ πως και βρισκεσαι εδω?γιατι δεν πας σπιτι να δεις τη μαμακα σου να γαμιεται??

Ανώνυμος είπε...

3:56, συνέχισε την καλή δουλειά. Βοηθάς πολύ στο να σιγουρευτεί το κοινωνικό σύνολο γιά το τι είδους ακριβώς είναι οι ''αγώνες'' των φοιτητών στους οποίους αναφέρεσαι: Τραμπουκισμοί, απειλές, βρισιές, όλα στο όνομα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

φιλε αν το κοινωνικο συνολο αποτελειται απο ατομα σαν και εσενα,δε μας ενδιαφερει καθολου το τι πιστευει.εχουμε την χειροτερη παιδεια στον κοσμο,τους χειροτερους καθηγητες(στην πλειοψηφια τους παντα) και τις κωλοπαραταξεις να κανουν κουμαντο στις σχολες-και την μαλακισμενη την Διαμαντοπουλου την πειραξαν οι φοιτητες?Στα παπαρια μου την γραφω την βολεμενη πατσαβουρα κ ολους τους ομοιους της.περιμενε λιγο καιρο ακομα και θα δεις με τα ιδια σου τα ματια τι προκειται να συμβει..απλα περιμενε..

Ανώνυμος είπε...

4:19 Μηπως εισαι λιγο πασοκος??αν εισαι παντως,περαστικα σου!

Ανώνυμος είπε...

Μόνο λόγια και τίποτα παραπάνω.Οι φασίστες θα συνεχίζουν να φοράνε τις κουκούλες τους ,να σπάνε και να καταστρέφουν την δημόσια περιουσία ,να βάζουν ένα λουκέτο με το έτσι θέλω στις σχολές απαγορεύοντας την μόρφωση και την διακίνηση ιδεών υποβαθμίζοντας και υπονομεύοντας τα πτυχία.Το καλύτερο απ΄όλα είναι ότι αυτό το φασισμό κάποιο το λένε "αγώνα".

Ανώνυμος είπε...

φοιτητικοί αγώνες από μια θλιβερή φασιστική μειοψηφία...oυτως ή άλλως στις εκλογές όλοι ΠΑΣΠ και ΔΑΠ ψηφίζουν...κι αν υπήρχε και το ΛΑΟΣ(εντελώς αγωνιστικά δεν τους επιτρέπεται η συμμετοχή) άστο καλύτερα..

Ανώνυμος είπε...

7:13
Υπάρχουν και οι φασίστες των ΕΑΑΚ και της ΠΚΣ ,πέρα από αυτούς που ανέφερες που όλοι μαζι συνθέτουν το θλιβερό πελατειακό καθεστώς που καταστρέφει και υποβαθμίζει το ελληνικό πανεπιστήμιο.

Ανώνυμος είπε...

Σκάνε τα αυγουλάκια και βγαίνουν τα φιδάκια.
Και η παρέλαση της νεολαίας του ΛΑΟΣ από τα Blogs