Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18, 2011

INTRACOM: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ… ΜΕ ΤΟ «ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ» ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ, ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 Σε απολύσεις και μειώσεις μισθών με την επιβολή υπογραφής ατομικών συμβάσεων, προχωρά ο όμιλος «ΙΝΤΡΑΚΟΜ». Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει αλυσίδα αντεργατικών μέτρων και πρακτικών όχι μόνο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, αλλά συνολικά για όλους τους εργαζόμενους.

Από τις αρχές του χρόνου, ο όμιλος απέλυσε γύρω στα 90 άτομα. Τις τελευταίες μέρες «καλεί» όσους εργαζόμενους αμείβονται πάνω από την κλαδική ΣΣΕ να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις μείωσης μισθών, μοιράζοντάς τους σχετικό έγγραφο για τις δήθεν «δυσκολίες» που προξενεί η κρίση και τους καλεί να «βάλουν πλάτη», ώστε να μην υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας! Με «το πιστόλι στον κρόταφο», αφήνει να εννοηθεί, ότι θα γίνουν νέες απολύσεις με προτεραιότητα όσους δεν υπέγραψαν τη μείωση μισθών. Οπως τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), «την περικοπή μισθών στα επίπεδα των κλαδικών συμβάσεων που επιχειρεί να επιβάλει η ΙΝΤΡΑΚΟΜ σήμερα, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί (από νομικής πλευράς) και στο παρελθόν. Δεν είναι τυχαία η στιγμή που επιλέχθηκε, καθώς μειώσεις στις απολαβές θέλει και η διοίκηση του ΟΤΕ - Deutsche Telekom, ενώ η διοίκηση της WIND χρησιμοποιώντας και την επιχειρησιακή σύμβαση κάνει απόπειρα να μειώσει τους μισθούς».


Η Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα, η σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ και η σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην ΗΟL, με κοινή τους ανακοίνωση, καλούν τους εργαζόμενους του ομίλου να οργανωθούν σε επίπεδο κλάδου, να παλέψουν ενιαία στην ενιαία επίθεση που δέχονται. Τους καλούν να διαδώσουν παντού «το όργιο τρομοκρατίας που υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει από την πλευρά της εργοδοσίας, προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων. Να γίνει γνωστό ότι δεν αρκέστηκαν μόνο στο να κλέψουν κομμάτι του εισοδήματός μας, αλλά πάνω από όλα θέλουν να ισοπεδώσουν τις συνειδήσεις μας. Γι' αυτό, άλλωστε, το λόγο έφτιαξαν ατομικές συμβάσεις ακόμα και για συναδέλφους που βρίσκονται 3 ή 7 ευρώ πάνω από την κλαδική τους σύμβαση». Επίσης, τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να απαλλαγούν από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό σε κάθε σωματείο και πανελλαδικά.
ΠΡΕΖΑ TV
18-2-2011


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια ο Κόκαλης έχει πουλήσει την Ιντρακομ. Τι δουλειά έχει η φωτογραφία του και μάλιστα με πολιτικούς. Όσα λέτε για την ελευθερία της γνώμης και του τύπου είναι πολύ σωστά. Πρέπει όμως ο τύπος να είναι αντικειμενικός και να μην εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφια του Κοκκαλη μας μαρανε. Επειδη εργαζομαι στον συγκεκριμενο χωρο ειναι πασιγνωστο οτι η συγκεκριμενη εταιρεια δεν ειναι και οτι καλυτερο στον χωρο.