Παρασκευή, Φεβρουαρίου 04, 2011

XΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ 17 ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Xωρίς θέρμανση είναι 17 κτίρια του Δήμου Αθηναίων, σε πολλά από τα οποία στεγάζονται παραπάνω από ένας παιδικοί σταθμοί, γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις γονιών και εργαζομένων. Η σύμβαση με την εταιρεία που προμήθευε πετρέλαιο τους σταθμούς έχει λήξει ήδη από τα τέλη του προηγούμενου Νοέμβρη και δεν έχει υπογραφεί νέα.

Για το γεγονός έχει ενημερωθεί η νέα διοίκηση του δήμου τουλάχιστον από τις 31 Γενάρη, οπότε και ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Βρεφοκομείου είχε συνάντηση με το γενικό γραμματέα. Στην ενημέρωση που του έγινε επισημάνθηκε το πρόβλημα που υπάρχει και αναμένεται να παρατηρηθεί και σε άλλους σταθμούς οι οποίοι έχουν μεγαλύτερες δεξαμενές και ως εκ τούτου έχουν μεν ακόμη πετρέλαιο, αλλά τελειώνει. Να σημειώσουμε ότι οι 17 χώροι αντιστοιχούν σε σύνολο 35 που έχουν θέρμανση με πετρέλαιο.

Ολα αυτά συμβαίνουν την ώρα που χιλιάδες οικογένειες αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά για τη φιλοξενία των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Την ώρα που οι ελλείψεις και τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των υπαρχόντων σταθμών παραμένουν, όπως καταδεικνύει και έκθεση Επιτροπής που είχε συγκροτηθεί από το Δημοτικό Βρεφοκομείο για τη χωροταξική κατανομή των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου. Τα στοιχεία αυτά, ανάμεσα σε άλλα, έδειχναν ότι τα περισσότερα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι σταθμοί είναι μισθωμένα, παλιά και σε πολλές περιπτώσεις ακατάλληλα. Επισήμαναν ότι δεν καλύπτονται οι ανάγκες (φέτος περίπου 3.300 αιτήσεις δεν ικανοποιήθηκαν). Υπογράμμιζαν την έλλειψη τμημάτων βρεφών και οποιασδήποτε κινητοποίησης για την απόκτηση οικοπέδων όπου θα οικοδομηθούν νέα κτίρια.

ΠΡΕΖΑ TV
4-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: