Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2011

«ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΟΥΜΕ ΤΟ CASUS BELLI»! Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Το casus belli θα αρθεί αν η Ελλάδα αποποιηθεί το νόµιµο δικαίωµά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 µίλια. Αυτό υποστήριξε χθες ο Αχµέτ Νταβούτογλου, επιβεβαιώνοντας µε τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τo casus belli, την ώρα που η Ολοµέλεια του Ευρωκοινοβουλίου καλούσε την Αγκυρα να το άρει και να κυρώσει τη Σύµβαση για το ∆ίκαιο της Θάλασσας...

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε – µιλώντας σε έλληνες δηµοσιογράφους – το πάγιο επιχείρηµα της τουρκικής πλευράς ότι η απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης του 1995, που εξουσιοδοτεί την τουρκική κυβέρνηση «να λάβει όλα τα κατάλληλα µέτρα, συµπεριλαµβανοµένων των στρατιωτικών» σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 µίλια, δεν αποτελεί casus belli, αλλά απάντηση στην κύρωση από την Ελληνική Βουλή της Σύµβασης για το ∆ίκαιο της Θάλασσας που δίνει στην Ελλάδα αυτό το δικαίωµα. Οπως είπε, αν η Ελληνική Βουλή ακυρώσει την απόφαση αυτή – αν δηλαδή η Ελλάδα εγκαταλείψει το νόµιµο δικαίωµά της – τότε και η Τουρκική Εθνοσυνέλευση µπορεί να αλλάξει τη δική της. Τόνισε δε πως αν η Ελλάδα προχωρήσει στην επέκταση, η Τουρκία έχει δικαίωµα να λάβει όλα τα απαραίτητα µέτρα!



ΑΜΈΤΑΚΙΝΗΤΗ. ∆ιπλωµατικές πηγές σηµείωναν ότι η ρητορική του Α. Νταβούτογλου, από τη µια για το Καστελλόριζο που ανήκει στη Μεσόγειο, από την άλλη για το casus belli, τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο, δείχνει ότι η Αγκυρα διατηρεί όλες τις διεκδικήσεις της στο τραπέζι και παραµένει αµετακίνητη στις θέσεις της. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι µιλώντας εν πτήσει στους δηµοσιογράφους που τον συνόδευαν χθες στη Θράκη, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών βάφτισε... ελληνικές παραβιάσεις τις αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών που δεν υποβάλλουν σχέδια πτήσης από τα ελληνικά F-16. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι το 2010 οι «ελληνικές παραβιάσεις» ανήλθαν σε 12.346 έναντι 2.843 από την τουρκική πλευρά!

Σύµφωνα µε πληροφορίες, παρ’ ότι δεν έχουν υπάρξει επίσηµες τοποθετήσεις και η Αθήνα αρκείται στο να υποβαθµίζει τις τοποθετήσεις Νταβούτογλου και να ση µειώνει πως πρόκειται για «τις γνωστές τουρκικές θέσεις», αµηχανία επικρατεί στο υπουργείο Εξωτερικών. ∆ιπλωµατικές πηγές σηµειώνουν ότι η ελληνική πλευρά θεωρεί καθοριστικής σηµασίας τις επικείµενες εκλογές της 12ης Ιουνίου στην Τουρκία, καθώς δεν αποκλείει µετά να υπάρξει αλλαγή της τουρκικής στάσης.

ΤΟ ΈΥΡΏΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Την ίδια ώρα η Ολοµέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ψήφιζε την έκθεση προόδου για την Τουρκία µε σαφείς αναφορές στην ανάγκη άρσης του casus belli έναντι της Ελλάδας, παύσης των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και των υπερπτήσεων, αλλά και για πρώτη φορά µε σαφή αναφορά – κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας – στην ανάγκη να υπογράψει και να κυρώσει αµέσως η Τουρκία τη Σύµβαση για το ∆ίκαιο της Θάλασσας. Η έκθεση προκάλεσε την έντονη ενόχληση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Η Τουρκία αναµένει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να είναι δίκαιο και αντικειµενικό. ∆ιαπιστώνουµε ότι ορισµένα από τα θέµατα που περιλαµβάνονται στην έκθεση βασίζονται στις απόψεις εσωτερικής πολιτικής ενός περιορισµένου αριθµού ευρωβουλευτών που εκπροσωπούν συγκεκριµένα κράτη-µέλη».

ΠΡΕΖΑ TV
10-3-2011

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εκβιαζει ο νταβουτ..η θα παραιτηθειτε απο νομιμο δικαιωμα σας η πολεμος!!! εδω εκβιαζαν οι 300 λαθρο της υπατιας..ο νταβουτογλου δεν θα εκβιασει? την στιγμη μαλιστα που το αιγαιο και το καστελοριζο εχουν πλουσιο ορυκτο πλουτο? πρεζα αφου δικαιολογουσες τον εκβιασμο των ομοθρησκων του νταβουτ γιατι τωρα αντιδρας? φυσικο επομενο ειναι..σου λενε οι τουρκοι μπουρδελο οι ελλαδα μπαχαλο να τους παρουμε οτι μπορουμε..

Ανώνυμος είπε...

10:35 έχεις δίκιο. Ετσι κι' αλλιώς δεν υφίστατε ελληνικό κράτος. Το μαγαζί έκλεισε και αυτό που έμεινε το διαχειρίζεται η Νταλάρα και ο Ραγκούσης.
Αυτοί που κυβερνούσαν πρίν ήταν μαλάκες και άχρηστοι αλλά οι σημερινοί μισούν τον ελληνικό λαό (βλέπε Μινέικο).
Δεν έκαναν πίσω σε καμμία κοινωνική ομάδα (φορτηγά, συμβασιούχοι, κλειστά επαγγέλματα, ασφαλιστικό -ανά πενταετία προστίθεται εργασίμος βίος), αλλά για τους λαθρό ούτε κουβέντα

fasistofagos είπε...

Δεν υπάρχει πιο αντιφατικό πράγμα από τις παρλαπίπες των φασιστοειδών.Ο Νταβούτογλου δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες στην Ελλάδα.
1)Αν ρωτήσετε τον Νταβούτογλου σαφώς και προτιμάει να μείνει στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα όπως προτιμάνε οι μετανάστες.Και οι 2 έχουν τους λόγους τους.
2)Ο Νταβούτογλου δεν ξέρει τι έχει σε αντίθεση με τους πάμφτωχους μετανάστες χωρίς χαρτιά στην Ελλάδα.Επομένως η εξουσία που έχει στα χέρια του είναι απείρως μεγαλύτερη από την εξουσία που έχουν στα χέρια τους οι μετανάστες οι οποίοι ικετεύουνε εμάς του Ελλήνες τουλάχιστον να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν.ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΑΣ ΙΚΕΤΕΥΟΥΝ-Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ!
3)Ο Νταβούτογλου είναι μουσουλμάνος όπως και η πλειοψηφία των μεταναστών στην Ελλάδα.Το να εγκαλείς τους μετανάστες χρεώνοντας τους πράξεις και συμπεριφορές του Νταβούτογλου,επειδή είναι μουσουλμάνοι είναι σαν να εγκαλείς τους Έλληνες ή τους Γάλλους και να τους χρεώνεις πράξεις και συμπεριφορές του Μπους,επειδή είναι και αυτοί χριστιανοί.Και μη μου πείτε ότι ο Μπους είναι καθολικός και μεις ορθόδοξοι γιατί και οι μουσουλμάνοι είναι και σουνίτες(ορθόδοξοι) και σηίτες(καθολικοί)...
4)Η τουρκική προκλητικότητα δεν μπορεί να συγχέεται με μουσουλμάνους ανθρώπους όπως και η αμερικανική πλανητική μπατσαρία δεν μπορεί να χρεώνεται συλλήβδην στους χριστιανούς.Μου φαίνεται ότι από άποψη ανάλυσης της πραγματικότητας ζείτε ακόμα στο μεσαίωνα.
5)Προφανώς αυτοί που έχουνε συμφέρον από την πολιτική Νταβούτογλου αλλά και από την πολιτική των εδώ εθνικιστών (βλέπε χρυσαύγουλα και ΛΑΟΣκυλα) είναι οι κατασκευαστές όπλων στην Αμερική και στη Γερμανία και στη Γαλλία.Δηλαδή άνθρωποι που δεν ξέρουν τι έχουν και κινούν τα νήματα παγκοσμίως μέσα από μαριονέτες που ουρλιάζουνε εθνικιστικές κραυγές μίσους ενάντια στους αλλοεθνείς.
Οι μόνοι που έχουνε συμφέρον από τον Νταβούτογλου είναι αυτοί που ουρλιάζουνε ενάντια στον Τουρκικό λαό,γιατί χωρίς τον Νταβούτογλου δε θα υπήρχαν.Το ίδιο συμφέρον έχουνε και όσοι ουρλιάζουνε ενάντια στον Ελληνικό λαό μέσα στην Τουρκία (βλέπε πχ και Νταβούτογλου).Με λίγα λόγια ο τουρκικός εθνικισμός προυποθέτει τον ελληνικό εθνικισμό για να υπάρξει και αντίστροφα.Οι μόνοι που δεν έχουνε συμφέρον να ταχθούν με την πλευρά των εθνικιστών είναι οι τα φτωχά και ημίφτωχα στρώματα και της Ελλάδας και της Τουρκίας.Για να αποφύγουμε νέες αιματοχυσίες,νέους ήρωες (που παρ 'όλα αυτά είναι νεκροί και δε χαίρονται τη ζωή τους άσχετα αν μερικοί τους ηρωοποιούν-τα 2 παιδιά της αστυνομίας που δολοφονηθηκαν εν ψυχρώ δε ζουν πλέον και αυτή η αλήθεια είναι πολύ πιο ισχυρή από την ηρωοποίηση τους από το κράτος και την αστυνομία,που εξακολουθεί να συνθλίβει τη νεολαία μέσα σε σάπιους κατασταλτικούς μηχανισμούς και να έχει πιόνια τους ίδιους τους μπάτσους),νέους μάρτυρες και νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (είμαστε τίγκα από τέτοια στα Βαλκάνια) η μόνη λύση είναι να δούμε ποιοι πραγματικά μας πλήττουν και να μην τα βάζουμε με του μετανάστες ή με τους αλλοεθνείς γενικά και αόριστα.Αυτοί που πλήττουν σήμερα την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι οι παγκόσμιες και ντόπιες ελίτ(που δεν ξέρουν τι έχουν και θέλουν και άλλα εις βάρος της πλειοψηφίας) και τα τσιράκια τους,που είναι οι κατά τόπους εθνικιστές,μισαλλόδοξοι και κήρυκες του αμοιβαίου μίσους μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικά χαρακτηριστικά.Πες τους εθνικιστές,πες τους θρησκευτικούς φονταμενταλιστές,πες τους όπως θες.Ύστερα από αυτό ίσως καταλάβεις περισσότερο πως έχει αξία να μη μισείς ανθρώπους που δε σου φταίνε σε τίποτα,αλλά αντίθετα έχει αξία να μισείς πρακτικές που εφαρμόζνται από ανθρώπους και σου γαμάνε τη ζωή.

Ανώνυμος είπε...

fastifage
Η έννοια τους έθνους δεν έχει σχέση με την έννοια του κράτους.
Οι Ελληνες δεν υπάρχουν μόνο σε αυτό το γαμημένο κράτος. Ζουν παντού. Συνολικά πάνω από 20.000.000 ζουν σε όλο τον πλανήτη.
Το ότι αγαπάνε την πατρίδα τους δεν σημαίνει ότι αγαπάνε και το κράτος τους. Αλλο πατρίδα, άλλο κράτος, άλλο διασπορά. Το κράτος είναι μηχανισμός.
Αρα, αν εγώ, δηλώνω "εθνικιστής" ή "πατριώτης", δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι αυτό το κράτος.
Εγω ιδεολογικά προϋπάρχω πριν την ύπαρξη του κράτους.
Οταν το κράτος (ο μηχανισμός)υπερασπίζει τις αξίες μου έχει λόγο ύπαρξη, αλλιώς είναι ανάξιο ύπαρξης.
Ετσι φθάνοντας στο σήμερα, το πρόβλημά μου δεν είναι η τεχνική λύση στο πρόβλημα μα τα 12 μίλια, αλλά αν μπορώ να επιβάλλω στο συνομιλητή την ιδεολογική πλατφόρμα μου.
Σ' αρέσει, δεν αρέσει πολιτιστικά υπάρχω, εδώ και χιλιάδες χρόνια πριν ανακαλυφθούν τα 12 ναυτικά μίλια.

Ανώνυμος είπε...

5:05 μμ φασιστοφαγε δεν παρακαλουσαν..απαιτουσαν και εκβιαζαν..οπως ακριβως και οι ομοθρησκοι τους τουρκοι..οταν δινεις την εικονα οτι δεν μπορεις να επιβαλεις τους νομους σου στο εσωτερικο σου επειδη φοβασαι "φασαριες" στελνεις μηνυμα διεθνως οτι εισαι κρατος σουργελο κατι που οι εχθροι σου το εκμεταλλευονται..εχεις την εντυπωση οτι σε περιπτωση πολεμου με την τουρκια η πεμπτη φαλαγγα των μουσουλμανων λαθρομεταναστων δεν θα εχει καποιο ρολο? μα γιαυτο τους στελνου εδω οι τουρκοι..