Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2014 ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014 θέλει να κάνει τη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο δήμαρχος της πόλης θέλει να φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη το νεολαιίστικο θεσμό που ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας.
Η υποψηφιότητα της πόλης πρέπει να κατατεθεί ως τη 1 Μαΐου και ήδη συστήθηκε επιτροπή στην οποία συμμετέχει και το δίκτυο των ΜΚΟ της Θεσσαλονίκης, ώστε να ετοιμαστεί η πρόταση μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει. Στο πλαίσιο αυτό θα αναζητηθεί στήριξη από ιδιώτες επιχειρηματίες, αλλά και τα πανεπιστήμια και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα δεσμευτούν να αναλάβουν μέρος της διοργάνωσης, όπως τη φιλοξενία, τη σίτιση ή και δράσεις, καθώς δεν δίνονται χρήματα στην πόλη που φιλοξενεί το θεσμό. Δέλεαρ για τους ιδιώτες είναι ο μεγάλος αριθμός νέων που θα βρεθούν στη πόλη το 2014, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

«Η Θεσσαλονίκη είναι η ευρωπαϊκή πόλη με τους περισσότερους νέους σε σχέση με το γενικότερο πληθυσμό της. Περίπου 120.000 άτομα είναι νέοι, φοιτητές και σπουδαστές που αποτελούν το 12% - 13% του συνολικού πληθυσμού της πόλης», δήλωσε χθές ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. «Έχουμε εμπειρία, υποδομές και διάθεση να πετύχουμε», πρόσθεσε.


ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γιαυτό πάμε πάτο..Τα χαϊλίκια μας μάραναν!
Μπρούκλιδες απο την ψαροκώσταινα μας βάρεσε η Ευρωπαϊκη μαστούρα κατακούτελα..