Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ…ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ…ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΔΟΛ;;;;


Παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, εμπνευστής του οποίου υπήρξε ο Χρήστος Λαμπράκης. Κατά την ομιλία του ο υπουργός μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
«Καθοριστική υπήρξε η συμβολή του ΟΜΜΑ στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας», επισήμανε στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε το Μέγαρο «πολύτιμο αρωγό στον χώρο του πολιτισμού» κάνοντας λόγο για τις «διεθνείς συνεργασίες που έχουν ως βάση την ισοτιμία και την αμοιβαιότητα, με το άνοιγμα στην εκπαίδευση για τα παιδιά και τους νέους και στη δια βίου μάθηση και με πρωτοποριακές πρωτοβουλίες στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού», αλλά και στην συμβολή του «στην αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου».


«Το Μέγαρο σημάδεψε με τον πιο καθοριστικό τρόπο μία ολόκληρη εποχή για τον πολιτισμό στην Ελλάδα», είπε στην ομιλία του, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε επίσης αναφορά στη συνεργασία του Μεγάρου με διεθνείς οργανισμούς όπως τη Σκάλα του Μιλάνου, το Teatro Real της Μαδρίτης, το Κέντρο Πομπιντού και τη Cite Science, το National Theater του Λονδίνου κ.α.
Στο μεταξύ, η ΝΔ με σημερινή ανακοίνωσή της, συντάχθηκε με την κυβέρνηση στο ζήτημα της αποπληρωμής από το δημόσιο του δανείου ύψους 95 εκ. ευρώ που είχε πάρει το Μέγαρο Μουσικής.
Για την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του, το Μέγαρο Μουσικής προγραμματίζει εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν όλο το χρόνο.


ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: