Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

«ΜΑΧΑΙΡΙ» 20% ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Τουλάχιστον κατά 20% θα μειωθεί η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από τον προϋπολογισμό, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. Υπογράμμισε ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει τα υπέρογκα χρέη των κομμάτων προς τις τράπεζες.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν ριζικές αλλαγές στην επιτροπή που θα ελέγχει τα οικονομικά των κομμάτων και στη διαδικασία του "πόθεν έσχες" των πολιτικών. Τα κόμματα -είπε- πρέπει να περάσουν σε μία νέα εποχή, προσθέτοντας ότι έχουν ανάγκη την εγκαθίδρυση κανόνων διαφάνειας.

Επανέλαβε ότι θα εφαμροστεί η πλήρης ονομαστικοποίηση των πηγών χρηματοδότησης τους. "Δεν μπορεί άλλο να αφήσουμε το πολιτικό σύστημα να κατηγορείται για αδιαφάνεια", τόνισε.


Ενιαίο μισθολόγιο


Κάνοντας αναφορά στη χθεσινή δημοσιοποίηση της μελέτης για τη μισθολογική κατάσταση στο Δημόσιο, ο υπουργός δήλωσε ότι δικαιώνει τη μέχρι τώρα κατεύθυνση την οποία έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση.


Υποστήριξε ότι η βασική αρχή των επερχόμενων αλλαγών είναι "ίση αμοιβή για δουλειά ίσης αξίας" και αρνήθηκε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω του ενιαίου μισθολογίου να πετύχει περικοπή του μισθολογικού κόστους. Πρόσθεσε ότι η προβλεπόμενη μείωση του μισθολογικού κόστους, από 21,5 δισ. ευρώ το χρόνο σε 16,5 δισ. στο τέλος της τετραετίας θα επιτευχθεί μέσα από τις πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται, όπως ο περιορισμός των προσλήψεων.


Όσον αφορά στα 15 ειδικά μισθολόγια που υπάρχουν σήμερα στο Δημόσιο (στρατιωτικοί, δικαστικοί, διευθυντές ΕΣΥ κ.λπ.), ο Γ. Ραγκούσης εόπε πως «θα καταλήξουμε σε ένα μισθολόγιο το οποίο θα έχει ενιαία και κοινή λογική στο εσωτερικό του, αλλά το οποίο δεν θα είναι δυνατόν να μη διακρίνει τις διαφορές από αντικείμενο σε αντικείμενο, από ευθύνη σε ευθύνη και από μία σειρά άλλων παραμέτρων».


ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: