Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2011

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ VODAFONE ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Συνεχίζεται το κύμα απολύσεων στον κλάδο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Μετά την Cosmote, τη σκυτάλη φαίνεται ότι πήρε η Vodafone, απολύοντας, σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, το τελευταίο τετράμηνο εβδομήντα άτομα.
 Η εταιρεία επισήμως αρνείται ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, δηλώνοντας ότι «δεν υφίσταται τέτοιος αριθμός απολύσεων».


Οπως καταγγέλλει το σωματείο, την τελευταία εβδομάδα έχουν «εκδιωχθεί» 20 εργαζόμενοι, ενώ αναμένεται νέος γύρος απολύσεων το προσεχές διάστημα. Γι' αυτό και το σωματείο, μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που έκανε την περασμένη Παρασκευή, αποφάσισε 24ωρη απεργία σε όλο τον όμιλο της Vodafone για την ερχόμενη Πέμπτη 24 Μαρτίου.

«Η διοίκηση έχει εφεύρει πολλούς τρόπους να διώχνει κόσμο και να αρνείται ότι πρόκειται για απολύσεις», είπε στην «Ε» η πρόεδρος του σωματείου Σοφία Θεοδωροπούλου. «Κλείνει καταστήματα ή τα δίνει για franchise και βαφτίζει τις απολύσεις "κατάργηση θέσεων". Επίσης, μέσω της αξιολόγησης που γίνεται σε κάθε εργαζόμενο βάζει κακή βαθμολογία στην απόδοσή του ώστε να βρει αφορμή να τον διώξει».

Οπως, δε, επισημαίνει ο αναπληρωτής γραμματέας του Δ.Σ. του σωματείου Δημήτρης Χατζηστέλιος, την περασμένη εβδομάδα έγιναν είκοσι μεμονωμένα ραντεβού με προϊσταμένους τμημάτων, όπου και εκβιάζονται εργαζόμενοι ή να παραιτηθούν και να πάρουν δύο μισθούς πάνω από την αποζημίωση ή να απολυθούν σε ένα μήνα μόνο με όσα προβλέπει η νομοθεσία.
Λ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ spyropul@enet.gr

ΠΡΕΖΑ TV
21-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: