Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΥΠΑΤΙΑ - ΑΛΛΟΙ 29 MΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟMΕΙΟ

ΆΛΛΟΙ 29 ΜΕΤΆΝΆΣΤΕΣ απεργοί πείνας µεταφέρθηκαν χθες από το Μέγαρο Υπατία σενοσοκοµεία της Αθήνας µε ασθενοφόρα και Ι.Χ. υποφέροντας στην πλειονότητά τους από συµπτώµατα οξείας νεφρικής ανεπάρκειας. Οι περισσότεροι είχαν διακόψει και την κατανάλωση νερού τα προηγούµενα 24ωρα.
Από τους 41 που νοσηλεύονταν σε νοσοκοµεία επέστρεψαν χθες στο κτίριο της Πατησίων πέντε άνθρωποι.
Αλλοι δέκα παρέµειναν χθες σε νοσοκοµεία της Θεσσαλονίκης. Σύµφωνα µε τονΘανάση Καραµπέλη, µέλος της ιατρικής οµάδαςυποστήριξης τωναπεργών, σεόσους έχουν γίνει µέχρι στιγµής εξετάσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν µη αναστρέψιµες βλάβες.

«Σκοπός µας είναι να οδηγούνται εγκαίρως σε νοσοκοµεία για να προλάβουµε την καταστροφή νεφρών, αναπηρίες και θανάτους», είπε.

Χθες το µεσηµέρι η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης επιχείρησε να πραγµατοποιήσε ι συνέντευξη Τύπου στην είσοδοτης Βουλής,αλλά οι συγκεντρωµένοι απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ. Ησυνέντευξη έγινε λίγο αργότερα στον δρόµο. Ενας από τους οµιλητές ήτανο συγγραφέας ΒασίληςΑλεξάκης. «ΗΕλλάδα έχει κερδίσει πολλά θλιβερά πρωτεία, ελπίζω να µηνκερδίσει και τα πρωτεία του θανάτου του πρώτου µετανάστη απεργού πείνας. Ελπίζω να τοπρολάβουµε αυτό»,είπε. Την προηγουµένη, οκαθηγητής Νοµικής στο Πανεπιστήµιο του Λονδίνου Κώστας ∆ουζίνας δήλωσε τη στήριξή του στους απεργούς σε άρθρο του στην εφηµερίδα «Γκάρντιαν» αποκαλώντας τους «Μάρτυρες της Ελλάδας».

Η Ελληνική Ενωση για τα ∆ικαιώµατα του Ανθρώπου πρότεινε χθες µέτρα για την αντιµετώπιση του αδιεξόδου στο θέµα των απεργών πείνας. Ζητά µεταξύ άλλων επανεξέταση και απόδοση άδειας παραµονής σε όσους εξέπεσαν από τη νοµιµοποίηση του 2005 ή δεν πληρούσαν τότε τις προδιαγραφές.

ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στον διάβολο να πάνε και ακόμα παραπέρα

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχα αρχίστε να κάνετε αφιρέσεις μέχρι να μείνουν 0 ΛΑΘΡΟ-μετανάστες.....

Bloody_Mary είπε...

Συναντήθηκε λέει η Παπαρήγα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες!! Εδώ χανόμαστε κι η Αλέκα έχει βάλει την κασέτα και παίζει!! Έλεος!! Ας πάνε στο διάολο όλοι που θέλουν και νομιμοποίηση...ουστ!