Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

ΙΑΠΩΝΙΑ: ΝΕΑ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ 2.

Μία νέα έκρηξη σημειώθηκε στον πυρήνα του αντιδραστήρα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Φουκουσίμα, στη βόρειο-ανατολική Ιαπωνία, που βρίσκεται σε "κόκκινο συναγερμό" για πιθανό κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος, μετά την καταστροφή του συστήματος ψύξης της καρδιάς των αντιδραστήρων, που προκλήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Παρασκευής αλλά και το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε.

Όπως ανέφερε το δίκτυο Νέα του Κιότο, στους αντιδραστήρες 1 και 3 έχουν ήδη σημειωθεί εκρήξεις και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το ίδιο συνέβη και τα ξημερώματα της Τρίτης στον αντιδραστήρα 2 του ίδιου συγκροτήματος.
Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν από τη νέα έκρηξη, η Ιαπωνία είχε ζητήσει επίσημα τη συνδρομή της Διεθνούς Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η νέα έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Φουκουσάμα, αυτή τη φορά στον αντιδραστήρα 2, κατέστρεψε το περίβλημα του πυρήνα του αντιδραστήρα με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαρροή ραδιοενεργών υγρών, αλλά και ραδιενεργού ατμού.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Κιότο, επικαλούμενο αναφορές του υπεύθυνου του εργοστασίου, αμέσως μετά τη νέα έκρηξη, η πίεση μειώθηκε στον αντιδραστήρα, πράγμα που μαρτυρά πιθανή διαρροή υλικού.
Οι άνεμοι, την στιγμή που έκδηλώθηκε η έκρηξη, έπνεαν προς το νότο της χώρας, πράγμα που αυξάνει την πιθανότητα του κινδύνου, ραδιενεργά σωματίδια να φθάσουν πάνω από την πρωτεύουσα Τόκιο.
Μ.Π.

ΠΡΕΖΑ TV
15-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: