Τρίτη, Μαρτίου 29, 2011

ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΑΝΑΜΕΝΕΙ 300.000 ΠΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ!!!ΑΓΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!!!

Περίπου 300.000 προσκυνητές αναμένεται να φτάσουν στο Βατικανό για να παρευρεθούν στην τελετή οσιοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου Β', όπως ανακοίνωσε το Ρωμαϊκό Ίδρυμα Προσκυνημάτων (OPR). Η τελετή αγιοποίησης θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου 2011.
"Αναμένουμε για την ημέρα της οσιοποίησης 300.000 προσκυνητές, έναν αριθμό που ενδέχεται να αλλάξει", είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πάτερ Τσέζαρε Ατουίρε, εκπρόσωπος του OPR που οργανώνει την τελετή σε συνεργασία με την επισκοπή της Ρώμης, το δήμο και τις τοπικές αρχές.



Οι αρχές εκτιμούσαν ότι τουλάχιστον 2 εκατομμύρια πιστοί θα παρακολουθούσαν την τελετή. Ο πάτερ Ατουίρε όμως εξήγησε ότι η εκτίμηση αυτή βασίστηκε στον αριθμό των πιστών που παρέστησαν στην κηδεία του πάπα Ιωάννη Παύλου Β'. Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου κάνουν λόγο για ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία, κυρίως από Ιάπωνες μετά τον φονικό σεισμό της 11ης Μαρτίου, αλλά και από Αμερικανούς που φοβούνται να ταξιδέψουν στη Μεσόγειο λόγω της κατάστασης στη Λιβύη.

Ο πάτερ Ατουίρε, από την πλευρά του υπογράμμισε: "Όσοι θελήσουν να έλθουν στη Ρώμη για να συμμετάσχουν σε αυτό το μεγάλο γεγονός θα βρουν την πόλη έτοιμη και ανοιχτή".

Ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄, πέθανε στις 2 Απριλίου 2005. Η τελετή οσιοποίησης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αγιοποίηση. Για να αγιοποιηθεί πάντως ο πάπας θα χρειαστεί ένα δεύτερο θαύμα.

ΠΡΕΖΑ TV
29-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: