Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2011

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: 50.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ»…ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ;;;

Πάνω από 50.000 Πορτογάλοι έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση να πραγματοποιηθεί το Σάββατο μία διαδήλωση κατά της μετατροπής των εργασιακών σχέσεων σε κατά κύριο λόγο συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης. Η εκστρατεία ξεκίνησε, μέσω του Facebook, από μία ομάδα νέων που επιχειρούν ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο κατά της «επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας και εκπαίδευσης».


Περιορισμένη αρχικά στη Λισαβόνα και στο Πόρτο, η κίνηση «Διαμαρτυρία μίας Γενιάς σε Απόγνωση» απλώθηκε σε όλη τη χώρα και πλέον οι κινητοποιήσεις της προβλέπεται να διοργανωθούν σε 11 πόλεις της χώρας.

Με μία πρωτόγνωρη ανεργία, που το 2010 έφθανε το 10,8%, η Πορτογαλία αριθμεί 620.000 ανέργους, η πλειονότητα των οποίων είναι νέοι κάτω των 35 ετών.

Η χώρα έχει να επιδείξει πρωτοφανή επίπεδα προσωρινής ή μερικής απασχόλησης, με 720.000 ανθρώπους να εργάζονται με συμβάσεις ορισμένης διάρκειας. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν περίπου ένα εκατ. αυτοαπασχολούμενοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αδήλωτοι εργάτες, σύμφωνα με τις οργανώσεις στήριξης των πρόσκαιρα εργαζομένων.

ΠΡΕΖΑ TV
10-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: