Πέμπτη, Μαρτίου 03, 2011

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ «9,84».ΝΑ ΤΥ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ;;;

Με περίπου 10 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Γ. Καμίνης ότι θα επιδοτηθούν οι κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων, ποσό που όπως είπε αντιστοιχεί στις περικοπές που γίνονται στον «Αθήνα 9,84». Ο δήμαρχος ανέπτυξε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τα κριτήρια με τα οποία έγιναν οι απολύσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό. Υπογράμμισε ότι η απόλυση μόνο συμβασιούχων είναι άδικη και αντιλειτουργική.
"Πολλοί απ’ αυτούς τους ανθρώπους [σ.σ. συμβασιούχους] εργάζονται και εργάζονται σκληρά χωρίς διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων", ανέφερε. Όπως είπε, τα κριτήρια για την απομάκρυνση 20 εργαζομένων αορίστου χρόνου και 63 συμβασιούχων ήταν η η απόδοση τους, η δυνατότητα να βρουν άλλη εργασία και η πολυθεσία και οι κοινωνικοί λόγοι, όπως η οικογενειακή κατάσταση και τα προβλήματα υγείας. Αρνήθηκε ότι υπήρξαν κομματικά κριτήρια

Ο δήμαρχος Αθηναίων αιτιολόγησε τις απολύσεις λέγοντας πως αν έπρεπε να διαλέξει μεταξύ των κοινωνικών δομών, όπως οι παιδικοί σταθμοί, και ενός ραδιοφώνου το οποίο ξόδευε 15 εκατ. ευρώ και είχε ακροαματικότητα περίπου μισό τοις εκατό, "καταλαβαίνετε ότι η παρούσα δημοτική αρχή δε διστάζει να επιλέξει πού θα κατευθύνει τους πόρους".

Τόνισε ότι η απόφαση για τις απολύσεις ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο χωρίς να υπάρξει αρνητική ψήφος, με πλειοψηφία πέντε  έναντι και τεσσάρων λευκών. Παράλληλα, απάντησε στον τέως δήμαρχο, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος αμφισβήτησε την εγκυρότητα παλαιότερης δήλωσης του, σύμφωνα με την οποία υπήρχε εργαζόμενος που είχε μισθό 6.000 ευρώ μεικτά, είχε χρόνια να κάνει εκπομπή και μένει πια σε νησί. "Για την ακρίβεια είναι 5.782 ευρώ οι αποδοχές του συγκεκριμένου και το όνομά του είναι στη διάθεση του κ. Κακλαμάνη, εάν θέλει να μάθει ποιος είναι να τον πληροφορήσω", είπε.

Ο Γ. Καμίνης ανέφερε, επίσης ότι πέρυσι διατέθηκαν 182.000 ευρώ για δώρα, όπως μανικετόκουμπα, iPhone, βιντεοκάμερες, κ.λπ.

Όσον αφορά στα οικονομικά του δημοτικού σταθμού μετά τις απολύσεις, εκτίμησε ότι θα εξοικονομηθούν  800.000 ευρώ λόγω των απολύσεων των 20 εργαζομένων αορίστου χρόνου, περίπου 1,3 εκατ. ευρώ από τις 60 συμβάσεις που δεν ανανεώθηκαν και περίπου 1,5 εκατ. ευρώ από την επαναδιαπραγμάτευση των νέων συμβάσεων έργου.

Τέλος, ανέφερε ότι ο σταθμός θα αλλάξει νοοτροπία και θα στραφεί στην πόλη, δίνοντας έμφαση σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, στους νέους επιστήμονες, επιχειρηματίες, στοχαστές κλπ. Δήλωσε ότι αναμένει εργασιακή ειρήνη μέχρι τον Ιούνιο, "όπου εκεί θα είναι η μεγάλη δοκιμασία γιατί ο σταθμός θα μετατραπεί υποχρεωτικά όπως όλοι άλλωστε οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, σε ανώνυμη εταιρεία".

ΠΡΕΖΑ TV
3-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: