Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

ΛΙΒΥΗ: Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ.ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ…

Οι λιβυκές αρχές απηύθυναν σήμερα προειδοποίηση στους δημοσιογράφους "που έχουν εισέλθει παρανόμως" στη Λιβύη, τονίζοντας ότι δεν είναι υπεύθυνες για την ασφάλειά τους, σε ανακοίνωση που μοιράστηκε σε όλους τους εκπροσώπους του Τύπου σήμερα στην Τρίπολη.

Η Λιβύη "δεν αναλαμβάνει καμία νομική ή ηθική ευθύνη όσον αφορά τον κίνδυνο που ενδέχεται να απειλήσει την προσωπική ασφάλεια των δημοσιογράφων στην περίπτωση που έχουν παραβιάσει τους κανόνες", αναφέρεται σε ανακοίνωση της γενικής επιτροπής για τους ξένους δημοσιογράφους, υπηρεσία που υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών.
Η επιτροπή κάνει λόγο για "εξαιρετικά ιδιαίτερη κατάσταση" στη Λιβύη που δημιουργήθηκε από "ένα φαινόμενο παράνομης μεταφοράς όπλων από στοιχεία που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα και άλλους τρομοκράτες και εγκληματίες".
Η προειδοποίηση σημειώθηκε ενώ δυνάμεις του Καντάφι ανακτούν σταδιακά τον έλεγχο των πόλεων που κατείχαν οι εξεγερμένοι κατά του καθεστώτος.
Στα τέλη Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Χαλέντ Κάιμ είχε δηλώσει ότι οι δημοσιογράφοι που εισήλθαν παρανόμως στη χώρα θα αντιμετωπίζονται ως "συνεργάτες της Αλ Κάιντα" και ως "παράνομοι".
Ε.Τ.

ΠΡΕΖΑ TV
15-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: