Σάββατο, Μαρτίου 05, 2011

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Ένα μήνα κάνουν υπομονή γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς του Νοσοκομείου Βόλου προκειμένου να αντικατασταθούν οι παλιοί λέβητες που παρουσίασαν βλάβη με τους καινούργιους που έχουν παραγγελθεί από τα μέσα Φεβρουαρίου. Μέχρι και προχθές στα χειρουργεία δεν υπήρχε ζεστό νερό τουλάχιστον τις πρωινές ώρες, ενώ και η θέρμανση δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως.
Η έλλειψη ζεστού νερού αποτελεί το θέμα συζήτησης στο Νοσοκομείο Βόλου εδώ και τουλάχιστον τέσσερεις εβδομάδες. Η εγκατάσταση των νέων λεβήτων, μιας και οι παλιοί παρουσίασαν διαρροές, ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί.
Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι η συνεχής έλλειψη ζεστού νερού για αρκετές ώρες την ημέρα σε διάφορα σημεία του Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις πρωινές ώρες τα χειρουργεία του Αχιλλοπουλείου δεν έχουν ζεστό νερό.
Οι χειρούργοι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στο θέμα των πλύσιμο των χεριών τους, καθώς είναι αναγκασμένοι να πλένονται και να απολυμαίνονται έως τον αγκώνα τους. «Παγώνουν κυριολεκτικά τα χέρια μας. Πως θα μπορέσουμε εμείς μετά να χειρουργήσουμε», σημείωναν χαρακτηριστικά γιατροί προχθές το πρωί.
Την ίδια στιγμή εκτός από το ζεστό νερό, υπάρχει ακόμη πρόβλημα στη θέρμανση σε ορισμένα σημεία του Νοσοκομείου.
Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών η θέρμανση αποκαταστάθηκε δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και σε γραφεία γιατρών στη νέα πτέρυγα, όπως και σε ορισμένους θαλάμους.
Μιλώντας για το θέμα ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βόλου κ. Παναγιώτης Μοσχοτζόπουλος σημείωσε πως «η θέρμανση έχει αποκατασταθεί στο Νοσοκομείο όμως το πρόβλημα με το ζεστό νερό παραμένει. Ανοίγω τη βρύση και το νερό είναι χλιαρό».
Βέβαια υπάρχουν παράπονα από ιατρικό αλλά και από νοσηλευτικό προσωπικό πως για αρκετές ώρες της ημέρας το νερό είναι κρύο και η θέρμανση ελλιπής, ενώ χθες το βράδυ τα χειρουργεία είχαν ζεστό νερό.
Πάντως το προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου ζητά να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα μιας και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές τονίζοντας πως δεν μπορούν να εργαστούν με πρόγραμμα είτε στη θέρμανση είτε στο ζεστό νερό.

ΠΡΕΖΑ TV
5-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: