Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2011

ΊΔΡΥΜΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: "ΘΥΜΗΔΙΑ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ"

Την αντίδραση του Ιδρύματος Λαμπράκη προκάλεσε η αναφορά Κυπρίου βουλευτή σε έκθεση των κυπριακών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία τις παραμονές του πραξικοπήματος του 1974 στο εξοχικό σπίτι του εκδότη Χρήστου Λαμπράκη στον Πόρο έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή του "αόρατου δικτάτορα" Δημήτριου Ιωαννίδη και αποφασίστηκε η ανατροπή του Προέδρου Μακαρίου.


    "Θυμηδία και θλίψη προκαλεί η πρόσφατη προσπάθεια εμπλοκής του ονόματος του Χρήστου Λαμπράκη στο πραξικόπημα της Κύπρου", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος Λαμπράκη.

    "Θυμηδία γιατί ο Λαμπράκης φέρεται να συνωμότησε ενάντια στις ιδέες και στα πιστεύω του και να συνεργάστηκε με ανθρώπους τους οποίους δεν συνάντησε ποτέ", προστίθεται και καταλήγει:

    "Θλίψη γιατί αυτή η απάτη, που εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες στην Κύπρο, γνωρίζει διάδοση και στην Ελλάδα. Είναι όμως ενδεικτική για το ποιόν και το ήθος αυτών που την διακινούν".

ΠΡΕΖΑ TV
21-3-2011


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλα οι Κυπριοι λενε οτι εχουν στοιχεια και μαρτυρικες καταθεσεις.Δεν το βγαλανε τυχαια αυτο.Και στο κατω κατω ποιος ο λογος να μπλεξουν το ονομα ενος νεκρου εκδοτη ξαφνικα στο ασχετο?Μπειτε kathimerini.cy να διαβασετε.

Ανώνυμος είπε...

αν για την κυπρο εφταιγε μονο η χουντα θα ειχαν ανοιξει τον φακελο απο το 74..φταινε ομως και πολλοι "δημοκρατες"..

Ανώνυμος είπε...

10:48 Τι χουντα,ολοι χουντα ειναι τελικα.Θυμαμαι τον Αντρεα που φωναζε στις συγκεντρωσεις "Θα ανοιξει ο φακελος της Κυπρου" και χειροκροταγανε απο κατω τα κοροιδα.Μηνυμα εστελνε σε αλλους.

Ανώνυμος είπε...

Και "θα φυγουν οι βασεις"...
Γιος του Παπατζή...τετοιος πατερας,τετοιος γιός,λενε οι Γαλλοι...

Ανώνυμος είπε...

Το ονομα δεν αγοραζεται. Ας τα βλεπουν οι σημερινοι "πατριωτες" πολιτικοι μας.