Σάββατο, Μαρτίου 19, 2011

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ

Σε νέα συνεδρίαση προχωρά μεθαύριο (21/3) η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, όπου θα συζητηθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και η πραγματοποίηση συνελεύσεων σε κάθε μέσον ξεχωριστά, ώστε να αποτυπωθούν με σαφήνεια οι προθέσεις των εργαζομένων (δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών) στα ΜΜΕ.

Σε αυτό φαίνεται να κατέληξε η συνέλευση εργαζομένων που έγινε στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο κατά την 24ωρη πανελλαδική απεργία που πραγματοποίησαν προχθές οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις του χώρου των ΜΜΕ, ζητώντας υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και σταμάτημα απολύσεων και μειώσεων μισθών που επιχειρούνται με διάφορες μεθόδους, ακόμα και με εφαρμογή εργασίας εκ περιτροπής. Στη συνέλευση πήραν μέρος περίπου 1.000-1.200 εργαζόμενοι.



Μετά τις εισαγωγικές ομιλίες από τους προέδρους των Ομοσπονδιών (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου) ακολούθησαν τοποθετήσεις από εκπροσώπους εργαζομένων σε διάφορα μέσα και ειδικά σε όσα έχουν αντιμετωπίσει ήδη προβλήματα, όπως: ΔΟΛ, Πήγασος, Σκάι, Alter, Καθημερινή, Απογευματινή, Εξπρές, Αττικές Εκδόσεις κ.ά.

Ο εκπρόσωπος των συντακτών της «Ε» και της «Κ.Ε.» υποστήριξε ότι τα σωματεία πρέπει να πάρουν θέση και σχετικά με την πρόταση ορισμένων εκδοτών που έχουν αποδεχτεί τα αιτήματά τους και δηλώνουν έτοιμοι να υπογράψουν συμβάσεις.

Από τις ομιλίες και τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων φάνηκε διάθεση για περαιτέρω κινητοποιήσεις. Τελικά αποφασίστηκε το θέμα της κλιμάκωσης να συζητηθεί εκ νέου τη Δευτέρα σε συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Ορισμένες Ενώσεις έχουν προτείνει στο Διασωματειακό κλιμάκωση κινητοποιήσεων, με δύο συνεχόμενες 48ωρες σε πρώτη φάση. Μάλιστα, έχουν συζητηθεί οι ημερομηνίες 30 και 31 Μαρτίου και ακολούθως 2 και 3 Απριλίου, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει οριστική απόφαση.

* Χθες, η ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ κήρυξαν νέα 48ωρη, σήμερα και αύριο, αλλά και εξάωρη στάση εργασίας στις 21/3 (από τις 20.00) στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για το δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2011.

Σε δίωρες στάσεις (16.00-18.00) εργασίας στο Alter προχωρά σήμερα και αύριο και η ΕΤΙΤΑ, η οποία όμως ανακοίνωσε και επταήμερα κινητοποίηση από τις 05.00 το πρωί της Δευτέρας (21/3) έως την ίδια ώρα στις 28/3. Κάτι που σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι μεθαύριο, επί μία εβδομάδα το κανάλι θα μεταδίδει μόνο επαναλήψεις.
ΣΩ.ΜΑ

ΠΡΕΖΑ TV
19-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: