Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΒΑΣΕΩΝ

Τις αντιδράσεις της Επιτροπής Κατά των Βάσεων και της Εξάρτησης προκαλεί η χρήση της Βάσης της Σούδας. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή τονίζει:
"Η ανησυχία και η οργή των Χανιωτών για την τρομοκρατική για την ώρα δράση του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε βάρος των γειτονικών λαών από τη βάση της Σούδας, πρέπει και μπορεί για άλλη μια φορά να τροφοδοτήσει ένα νέο γύρο παλλαϊκών κινητοποιήσεων για το ξεπέταγμα του ορμητηρίου των φονιάδων των λαών από τον τόπο μας. Αυτή την ώρα δεν αρκεί ν’ ανησυχούμε για τους υπαρκτούς κινδύνους που γεννά η παρουσία της αναβαθμισμένης βάσης της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ στη Σούδα".

Σημειώνει επίσης ότι "οι ΗΠΑ και τα ιμπεριαλιστικά κράτη της Ε.Ε. δε μπορούν να κρύψουν πως παρά τις κόντρες τους όλοι βολεύονταν μια χαρά  δεκαετίες τώρα  με τα τυραννικά καθεστώτα του Μπεν Αλί, του Καντάφι, και του Μουμπάρακ μέχρι εκείνα στην Υεμένη, τον σουλτάνο του Ομάν κ.λπ. Με πολέμους, με τη χρήση του σιωνιστικού Ισραήλ, ακόμη και με βομβαρδισμό της Λιβύης του δύστροπου και ιδιόμορφου Καντάφι, είχαν μέχρι πρότινος επιβάλει τον έλεγχο του αραβικού κόσμου και των πετρελαίων του. 


Όμως ο συνεχιζόμενος ξεσηκωμός των λαών από τις ακτές του Μαρόκου στον Ατλαντικό μέχρι τον κόλπο του Άντεν και τα στενά του Ορμούζ στην Αραβική χερσόνησο, όχι μόνο χαλάει τα σχέδια της Δύσης για την ενίσχυση αυτού του ελέγχου, μα δημιουργεί νέα ιστορικής σημασίας δεδομένα δυσάρεστα για τον ιμπεριαλισμό και αισιόδοξα για τους λαούς και την πάλη τους για απαλλαγή από την εκμετάλλευση, την τυραννία και την ιμπεριαλιστική υποδούλωση".
Τέλος καλεί "να απαιτήσουμε αγωνιστικά και αποφασιστικά από την κυβέρνηση να πάψει κάθε χρήση της βάσης της Σούδας από τους ιμπεριαλιστές. Να παλέψουμε συνολικότερα για την ανατροπή της πολιτικής της εξάρτησης και της υποτέλειας που υποδουλώνει τον ίδιο το λαό μας και εμπλέκει τη χώρα ακόμη και στα πιο επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών".


ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνησατε Αμερικανοτσολιαδες μου??