Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2011

Εύσημα Αλ. Τσίπρα στην κυπριακή κυβέρνηση

Την «αταλάντευτη στήριξή του» στις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στον γ.γ. του ΑΚΕΛ ’ντρο Κυπριανού, στο πλαίσιο συνάντησής τους στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση Χριστόφια «παράδειγμα για το πώς μπορεί μια κυβέρνηση μέσα στην κρίση να μην περνάει τα βάρη στους εργαζόμενους αλλά να προσπαθεί για μια δίκαιη αναδιανομή του πλούτου», προσπαθώντας, όπως είπε, για μια δίκαιη μοιρασιά των βαρών, χωρίς την κοινωνία ισοπεδωμένη.

«Η κυβέρνηση Χριστόφια έχει δώσει τέτοια δείγματα γραφής. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση Παπανδρέου, έχει δώσει και δείγματα ισχυρής διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο διότι αρνήθηκε τους αρχικούς όρους, σκληρούς όρους της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί για το λεγόμενο σύμφωνο του ευρώ, που ούτε στιγμή δε διανοήθηκε να κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα ότι οι στενές, όπως τις χαρακτήρισε, σχέσεις αλληλεγγύης και κοινών αγώνων του ΣΥΡΙΖΑ με το ΑΚΕΛ και τον κ. Κυπριανού θα συνεχιστούν και στο μέλλον.




Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε το εποικοδομητικό κλίμα της συνάντησης και έκανε λόγο για σύμπτωση απόψεων αναφορικά με τις προσεγγίσεις των δύο κομμάτων στα θέματα που συζητήθηκαν.

Ευχαρίστησε παράλληλα τον κ. Τσίπρα για τη στήριξή του, που όπως τόνισε, είναι σημαντικότατη, ιδιαίτερα στην κρίσιμη και καθοριστική φάση την οποία διέρχεται το κυπριακό, μια φάση, στην οποία όπως είπε, «αναδεικνύεται ο αρνητικός ρόλος και η έλλειψη πολιτικής βούλησης από την τουρκική πλευρά για να προχωρήσουμε στην επίτευξη λύσης ενώ την ίδια στιγμή δεν απουσιάζουν δυστυχώς οι μεθοδεύσεις από κάποιους κύκλους διεθνώς».

Ο κ. Κυπριανού απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε στις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση Χριστόφια μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τις συντάξεις αξιωματούχων του δημοσίου στην Κύπρο, αποφάσεις που όπως είπε, «θάφτηκαν» από τα κυπριακά μέσα.

ΠΡΕΖΑ TV
30/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: