Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2011

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΝ «ΕΣΤΙΑ» ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Η ανάγκη αποφυγής καταβολής ενοικίων για σχολική στέγη, ένα από τα κριτήρια για τις καταργήσεις σχολείων, φαίνεται πως οδηγεί στο κλείσιμο του σχολικού συγκροτήματος της «Εστίας» Νέας Σμύρνης όπου στεγάζονται το 8ο Γυμνάσιο και το 7ο Λύκειο.

Το ενοίκιο είναι όντως τσουχτερό, αφού ανέρχεται σε 35.000 ευρώ το μήνα.

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι το σχολείο στεγάζεται σε κτίριο που εκχωρήθηκε προ δεκαετιών από το Δημόσιο (την τότε κοινότητα Νέας Σμύρνης) για να χτιστεί σχολή μηχανικών του Ναυτικού. Δεσμευμένο με τον όρο ότι πάντα θα στεγάζει σχολές ή σχολεία, τα τελευταία χρόνια ενοικιάζεται για τα δύο σχολεία και μία αίθουσα ΙΕΚ του δήμου.

Η σχολική κοινότητα διαμαρτύρεται γιατί η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια διαπραγμάτευσης γα τη μείωση του ενοικίου. Επισημαίνεται ότι είναι το μοναδικό σχολικό συγκρότημα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το κέντρο της πόλης. Και παρ' ότι υπήρχε διαθέσιμο οικόπεδο-φιλέτο για να χτιστεί ιδιόκτητο σχολικό συγκρότημα, αυτό τελικά διατέθηκε για την κατασκευή ιδιωτικού γκαράζ δίπλα στην πλατεία. Παράλληλα, το Δημόσιο συνέχιζε όλα αυτά τα χρόνια να συγχρηματοδοτεί γενναία πολλές από τις τεχνικές βελτιώσεις που έχουν γίνει στο «ιδιόκτητο» κτίριο.
ΑΓΓ. ΜΠ.

ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: