Δευτέρα, Μαρτίου 21, 2011

ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Την κυβέρνηση Ομπάμα επέκριναν πολλά μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, εξαιτίας της στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας στη Λιβύη χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου. Παράλληλα εξέφρασαν τους φόβους τους για την έναρξη μιας ατέρμονης σύγκρουσης αλλά και για τυχόν αντίποινα της Λιβύης.
Ο πρόεδρος Ομπάμα επικρίθηκε έντονα από τον βουλευτή των Δημοκρατικών, Μάικλ Χόντα, ο οποίος είπε ότι οι αεροπορικές επιδρομές "στέλνουν το μήνυμα στον κόσμο ότι η αμερικανική δημοκρατία είναι βαθιά δυσλειτουργική" καθώς σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, το Κογκρέσο αποφασίζει για την κήρυξη πολέμου στις Ηνωμένες Πολιτείες.



Από την πλευρά της, η βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Κάντις Μίλερ, μέλος της Επιτροπής Ομοσπονδιακής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, έκρινε "πολύ τρομακτικό, όσο και απαράδεκτο" ότι ο πρόεδρος Ομπάμα αποφάσισε για τη Λιβύη χωρίς να ζητήσει μία σύμφωνη γνώμη από την πλευρά του Κογκρέσου".

Ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, Τζον Μπαράσο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC έθεσε το ερώτημα: "Όσον αφορά τη Λιβύη, διερωτώμεθα: ποιος είναι ο στόχος; ποιος είναι ο ρόλος μας;".

Τέλος, η Ρεπουμπλικανή πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ιλεάνα Ρος-Λέτινεν, είπε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα όφειλε να αποσαφηνίσει δημόσια πριν λάβει την απόφαση της εμπλοκής των ΗΠΑ στη Λιβύη "ποια αμερικανικά συμφέροντα από την πλευρά της κρατικής ασφάλειας διακυβεύονται στη Λιβύη. Θα πρέπει ο πρόεδρος να έχει κατά νου τις επιθέσεις του Καντάφι κατά δυτικών στόχων, που αφαίρεσαν τη ζωή Αμερικανών τη δεκαετία του 1980".

Η βουλευτής αναφερόταν στη συντριβή αεροσκάφους στη Σκοτία το 1988, μετά την ανατίναξή του εν πτήση. Τότε τουλάχιστον 270 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στην πλειοψηφία τους Αμερικανοί.

ΠΡΕΖΑ TV
21-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: