Κυριακή, Μαρτίου 27, 2011

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΟΥΔΑ

Την αντίθεσή του στη συμμαχική επιχείρηση στη Λιβύη και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτήν εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης από το Ηράκλειο, όπου βρέθηκε με την αφορμή συναυλίας έργων του και παρουσίασε τις θέσεις της «Σπίθας». Κάλεσε τον πρωθυπουργό να κλείσει τη βάση της Σούδας.
"Μόνον έτσι θα πάψει η κυβέρνηση να είναι συνένοχη στις 'ανθρωπιστικές' δολοφονίες που διαπράττουν αγγλοαμερικάνοι και Γάλλοι σταυροφόροι του πετρελαίου", είπε ο διάσημος μουσικοσυνθέτης.



Αμφισβήτησε την κυβερνητική δέσμευση περί μη εμπλοκής της χώρας στο στρατιωτικό σκέλος των επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας πως: "Από τα κυβερνητικά χείλη τη δήλωση, που αναπαράγεται άκριτα από τα μεγάλα συστημικά μέσα ενημέρωσης, ακούμε ότι ο ρόλος της χώρας μας είναι απλώς υποστηρικτικός στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης. Λίγο ακόμα θα μας πουν ότι η μία φρεγάτα, το ιπτάμενο ραντάρ, τα δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και τα 4 αεροσκάφη F-16 που έθεσε η κυβέρνηση στη διάθεση των συμμαχικών δυνάμεων για την επιβολή της Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων, πετάνε λουλούδια εναντίον του Καντάφι και ότι στη Σούδα υπάρχει ένας απέραντος ανθόκηπος".

Συνδέοντας την κατάσταση στη Λιβύη με την εσωτερική κατάσταση, ο Μ. Θεοδωράκης πρόσθεσε πως "από τη μια μεριά με τα μνημόνια, τις τρόικες και τα Δου-Νου-Του μας πίνουν το αίμα, απ' την άλλη ο αρχηγός μας, σαν ίσος προς ίσον με την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τον Μπους, μάς διατάζει εμάς τους ξεζουμισμένους να πάμε να ξεζουμίσουμε άλλους λαούς φτωχότερους".

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει καταντήσει προτεκτοράτο και πρόσθεσε πως οραματίζεται "μια Ελλάδα κατ' αρχήν ανεξάρτητη χωρίς ξένες στρατιωτικές βάσεις και ξένους προστάτες. Ανεξάρτητη, Αυτοδύναμη και Ασφαλή, με οικονομική, κοινωνική και μορφωτική ανάπτυξη και πολιτιστική ακτινοβολία".

Όσον αφορά στη "Σπίθα", είπε ότι θα αποτελεί "μάχιμη κοινωνική ομάδα".

Τέλος, γνωστοποίησε ότι επιστημονική επιτροπή, με επικεφαλής τον συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη, θα επεξεργαστεί νέο Σύνταγμα και  νέους θεσμούς, που θα επιχειρήσουν να προσαρμόσουν όσο γίνεται περισσότερο πιστά την αρχή της άμεσης δημοκρατίας στις ανάγκες ενός σύγχρονου κράτους.

ΠΡΕΖΑ TV
27-3-2011


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο κόσμος καίγεται και ο κωλόγερας χαριεντίζεται...

Ρε Μάους, δε κοιτάς καλύτερα ποια εφημερίδα θα εκδώσει (πάλι) τα άπαντα σου σε μπλου ρέ?