Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2011

«ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ ΑΕ»: ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΝΕΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΜΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Η οργή και τα αδιέξοδα κυριεύουν τους εργαζόμενους της «Πετζετάκις ΑΕ»: Οχι μόνο έχουν να πληρωθούν εδώ και οκτώ ολόκληρους μήνες, αλλά η εργοδοσία τους εμπαίζει ωμά ακόμα και για την καταβολή μερικών δεκαπενθήμερων. Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης κι αφού για πολλοστή φορά η εταιρεία αθέτησε την υπόσχεσή της ότι θα τους δώσει κάποια μεροκάματα, οι εργαζόμενοι της Θήβας, που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο εργοστάσιο, αποφάσισαν επιτόπου νέα αγωνιστική κάθοδο στην Αθήνα. Ετσι, από προχτές το βράδυ προχώρησαν ξανά σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της εταιρείας, στη λεωφόρο Συγγρού.


Η κατάσταση για τους 340 εργαζόμενους της εταιρείας σε Αττική, Βοιωτία και Θεσσαλονίκη έχει φτάσει σε οριακό σημείο: Απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο (έχουν πάρει μόνο ένα δεκαπενθήμερο και το δώρο των Χριστουγέννων) αδυνατούν πλέον να ικανοποιήσουν βασικές καθημερινές ανάγκες των οικογενειών τους. «Οι τράπεζες απειλούν καθημερινά με κατασχέσεις... Υπάρχουν σπίτια που τους κόβουν το ρεύμα ή το νερό... Τις προάλλες ένας συνάδελφος δανείστηκε για να τα βγάλει πέρα μια βδομάδα κι είχε και το παιδί στο νοσοκομείο», υπογράμμισε στον «Ρ» ένας εργαζόμενος.

Χτες, στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ακόμα μια φορά το ΚΚΕ, την ολόπλευρη αλληλεγγύη του οποίου μετέφερε στο σημείο της κινητοποίησης ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Μωραΐτης. Ο οποίος τόνισε ότι τα αδιέξοδα και των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υπηρετούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η ΕΕ γεννώντας ανεργία και εξαθλίωση για το λαό. Πρέπει να βγουν πολιτικά συμπεράσματα, σημείωσε μεταξύ άλλων, να καταδικάσουν οι εργάτες οριστικά όσους ευθύνονται για την αύξηση των προβλημάτων τους.

Τη συμπαράσταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μετέφερε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Νίκος Ξουράφης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Μεταξύ άλλων κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους με αγωνιστικό συντονισμό όλων όσοι δουλεύουν στον όμιλο αλλά και συνολικά στον κλάδο, να «βγάλουν» τον αγώνα τους «προς τα έξω» αντλώντας δύναμη από τη συστράτευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

ΠΡΕΖΑ TV
31-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: