Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2011

ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΑΔ…ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…

Μεγαλώνουν τα προβλήματα με την περίθαλψη των δημοσίων υπαλλήλων. Επειτα από τους φαρμακοποιούς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί της Αθήνας σταματούν από αύριο να παρέχουν με πίστωση τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν το κόστος της επίσκεψης με το κρατικό τιμολόγιο και θα υποβάλλουν τη σχετική απόδειξη στον ΟΠΑΔ, προκειμένου να εισπράξουν ό,τι τους αναλογεί.


Οι γιατροί προχωρούν στη συγκεκριμένη ενέργεια, διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές του ΟΠΑΔ, οι υπηρεσίες του οποίου δεν εξοφλούν ιατρικές πράξεις που έχουν γίνει τους τελευταίους 15 μήνες. Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) εκτιμά ότι τα οφειλόμενα μόνο στην Αττική ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Για οφειλές άνω των 200 εκατομμυρίων στην Αττική κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ), κ. Γιάννης Δατσέρης.

Το μέτρο θα διαρκέσει μέχρι να εξοφληθούν οι συμβεβλημένοι γιατροί από τον ΟΠΑΔ. Ενδέχεται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα, καθώς θα συζητηθεί στην επικείμενη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Στο μεταξύ, σε διακοπή χορήγησης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού (γάζες, σύριγγες) στα νοσοκομεία της Αττικής, προχώρησαν χθες οι προμηθευτές-μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ). Διαμαρτύρονται για καθυστερήσεις στην εξόφληση οφειλόμενων ποσών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
9-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: