Σάββατο, Μαρτίου 19, 2011

Γ. Παπανδρέου: «Η δημοκρατία το κύριο αίτημα των κινημάτων σε Β. Αφρική…ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Οι εξελίξεις στη Λιβύη αλλά και τα κινήματα στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή απασχόλησαν το προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σήμερα το πρωί στο Μουσείο της Ακροπόλεως.

"Το μήνυμα της διεθνούς κοινότητας μέσα από την απόφαση αυτή είναι σαφές: Δεν θα ανεχτούμε σε καμιά περίπτωση τη δολοφονία αθώων πολιτών. Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις εξελίξεις αυτές, από τη στιγμή που η κυβέρνηση της Λιβύης χτυπά αθώους πολίτες" είπε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του, λίγο πριν αναχωρήσει για το Παρίσι όπου θα συμμετέχει στη έκτακτη σύνοδο για τη Λιβύη.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στα κινήματα που αντιδρούν στα καθεστώτα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, τόνισε ότι "η δημοκρατία έχει γίνει κεντρικό θέμα του κινήματός τους", ενώ αναφερόμενος σε ηγεσίες αυτών των περιοχών που άνηκαν στη Σοσιαλιστική διεθνή είπε: "Η Σοσιαλιστική Διεθνής στηρίζεται σε ισχυρές αρχές και σε ένα κώδικα δεοντολογίας. Τους τελευταίους μήνες πήραμε την πρωτοβουλία να διακόψουμε τη σχέση μας με κάποια κόμματα, τα οποία έχουν παραβιάσει τις αρχές μας. Ακούσαμε με προσοχή τη φωνή των πολιτών της Τυνησίας. Των πολιτών της Αιγύπτου...Η δουλειά μας δεν είναι εύκολη".

Τέλος αναφέρθηκε στη διακήρυξη αρχών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που υιοθετήθηκε στη Στοκχόλμη το 1989, λέγοντας ότι «στόχος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι να διευκολύνει την αλληλεγγύη και τη συνεργασία έχοντας παράλληλα πλήρη συνείδηση ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προωθηθούν οι βασικές αρχές του πλουραλιστικού δημοκρατικού σοσιαλισμού στις διάφορες κοινωνίες».

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιστρέψει στην Αθήνα, μετά το πέρας των εργασιών στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στις 21:00.

ΠΡΕΖΑ TV
19-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: