Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2011

ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΚΡΟΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ



Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε στο κτίριο της ΓΣΕΕ η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας, Γ. Ραγκούση και Ανδ. Λοβέρδου, με εκπροσώπους των μεταναστών που πραγματοποιούν απεργία πείνας στο μέγαρο Υπατία. Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι μετανάστες μετά το πέρας της συνάντησης, αποφάσισαν να παραμείνουν στο κτίριο και να συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρι να νομιμοποιηθούν.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία μετείχε και εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν έγιναν δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών πρότεινε να δοθεί 6μηνη άδεια παραμονής στους μετανάστες, μετά την καταγραφή τους από την Αστυνομία και να επανεξεταστεί το θέμα τους αργότερα. Πρόκειται για την γνωστή θέση που έχει εκφράσει εδώ και μέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ωστόσο οι εκπρόσωποι των απεργών πείνας απέρριψαν την πρόταση, λέγοντας πως στο διάστημα αυτό δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στις πατρίδες τους, καθώς η άδεια δεν συνιστά ταξιδιωτικό έγγραφο  και πως ουσιαστικά η πρόταση δεν τους καλύπτει στο σύνολό τους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, μετά τη σύσκεψη τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί λύση "συμβατή με τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας και των ανθρώπων αυτών που βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση". 'Εκανε λόγο για πολύ ειδικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί με διαπραγμάτευση η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα.

Στο μεταξύ, ο γιατρός που παρακολουθεί την πορεία της υγείας των μεταναστών της Υπατίας εισηγείται τη μεταφορά όλων σε νοσοκομεία, κάτι που φέρεται να έχει αποδεχθεί ο Ανδ. Λοβέρδος, τονίζοντας όμως πως δεν πρόκειται να γίνει μαζική μεταφορά.

Με την πρόταση της μεταφοράς συμφώνησαν οι γιατροί του ΕΚΑΒ που επισκέφθηκαν τους μετανάστες.

ΠΡΕΖΑ TV
4-3-2011

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορει καποιος ας μου απαντησει το εξης: Ποιοι ειναι αυτοι της επιτροπης αλληλεγυης? Τι δουλεια κανουν και εχουν το περιθωριο να βρισκονται στην Υπατια απο το πρωι μεχρι το βραδυ?
Αν δεν δουλευουν, πως ζουν και εχουν την δυνατοτητα να ειναι πρωι-βραδυ στο πλαι των λαθρο?

Ανώνυμος είπε...

Αν δοθεί έστω και μια άδεια στους λαθρο-εγκληματίες να δεις τι έχει να γίνει....
Να μην περάσει ο φασισμός όσων θέλουν να επιβάλουν στην πλειοψηφία μερικούς άνεργους ακόμα ,μερικούς εγκληματίες ακόμα ,μερικούς υπονομευτές της οικονομίας ακόμα ή πιο απλά μερικούς λαθρομετανάστες ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ! ΝΑΙ! Να συνεχίσουν,αν δεν δούμε πτώματα δεν έχει ουσία! Συνεχίστε παλικάρια μέχρι και τον τελευταίο!

Ανώνυμος είπε...

για τολμιστε αναρχοαπλυτα πρεζακια να ξανασπασετε τις περιουσιες του κοσμου και θα δεις τι εχει να γινει..εχει ο κοσμος τα προβληματα του να εχει και εσας..

Ανώνυμος είπε...

δε πατε στο διαολο ρε μαλακισμενα?μου θελετε και καινουρια δεκεμβριανα?αυτη τη φορα θα τηρηθει η νομιμοτητα.θα σας λειωσουμε.θα εφαρμοστει ο νομος της απελασης.αντε και στο διαολο παλιοπροδοτες.αν επιχειρησετε παλι πλιατσικα και απειλησετε τους ελληνες πολιτες θα πεθανετε παλιολησταρχοι.η ελλαδα στους ελληνες.εξω οι παρανομοι.τα σωματα ασφαλειας θα εγγυηθουν για την ταξη και την ασφαλεια.στα αρχιδια μας οι κωλομεταναστες σας.δρομο και στην πατριδα τους.και αν δεν σας αρεσει να φυγετε και εσεις.εδω ειναι ελλαδα.εδω ειναι ευρωπη

Ανώνυμος είπε...

Οι ίδιες εμπρηστικές μεγαλοστομίες λέγονταν και στην Αγγλία, όταν κάνανε απεργία πείνας οι δολοφόνοι του ΙΡΑ, με σκοπό ο θάνατος τους να γίνει αφορμή να ξεσπάσει εμφύλιος. (Μερικοί άνθρωποι είναι αρρωστημένοι, τι να κάνουμε).
Τελικά ο θάνατος τους αποδείχτηκε ότι αφορούσε μόνο τους συμπαραστάτες τους, και σε καμιά περίπτωση την κοινωνία ευρύτερα.
Σήμερα, οι τότε ''επαναστάτες'' έχουν γίνει πολιτικοί.

Ανώνυμος είπε...

Tι θα γίνει ρε μπάγκες θα καψουν την Αθήνα. Στα αρχίδια μας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΟΙ ΟΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΑΝ ΣΕ ΚΩΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΟΙ ΟΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΑΝ ΣΕ ΚΩΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ..ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΠΟΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΕΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΙ ΟΛΑΣ..ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ..ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ!!!!ΑΝ ΔΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΙΣΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΣΕ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ..ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ...ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!