Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2011

ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Ένα προς ένα τα σχολεία που οργάνωσαν εκδρομές σε συνεργασία με το Superior Travel αναζητεί το τμήμα οικονομικών εγκλημάτων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της απάτης σε βάρος μαθητών.Από χθες άρχισε η κατεπείγουσα έρευνα που ζήτησε να διενεργηθεί η εισαγγελέας Πρωτοδικών, ενώ ήδη μία ακόμη προγραμματισμένη εκδρομή για την Κωνσταντινούπολη ματαιώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί των οικονομικών εγκλημάτων ζήτησαν στοιχεία από τις διευθύνσεις της εκπαίδευσης, για να διαπιστωθεί πόσα και ποια είναι τα σχολεία που είχαν συμφωνήσει με το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Σήμερα αναμένεται να αποσταλεί κατάλογος των σχολείων που προγραμμάτιζαν εκδρομές στο προσεχές διάστημα και από ποια δόθηκαν χρήματα για προκαταβολές ή εξόφληση των εκδρομών στο ταξιδιωτικό πρακτορείο. Μέχρι σήμερα, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους μόνον την έγγραφη καταγγελία της διευθύντριας του 1ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία δόθηκαν προκαταβολές για εκδρομή που οργανώθηκε για την Κωνσταντινούπολη.
Η αναφορά αυτή αποτέλεσε τη βασική αφορμή για την εισαγγελική έρευνα, καθώς εκπρόσωποι σχολείων εμφανίζονται να υποστηρίζουν ότι κατέθεσαν χρήματα, αλλά βλέπουν ότι οι εκδρομές τους δεν θα πραγματοποιηθούν, αφού ο διαχειριστής της εταιρίας έχει εξαφανιστεί στο εξωτερικό. Αστυνομικοί επιβεβαίωναν πως η υπόθεση θα διερευνηθεί γρήγορα, προκειμένου να μην πέσουν θύματα και άλλοι μαθητές, αλλά και να εντοπιστούν άμεσα οι υπεύθυνοι.


Έμειναν με τις βαλίτσες στο χέρι
Μεγάλη ήταν η απογοήτευση και των μαθητών της Α΄ τάξης του 15ου λυκείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι χθες επρόκειτο να ταξιδέψουν για Κωνσταντινούπολη, αλλά η εκδρομή τους δεν πραγματοποιήθηκε. Αντ’ αυτού συγκεντρώθηκαν γονείς και μαθητές έξω από τα γραφεία του ταξιδιωτικού πρακτορείου Superior Travel επί της οδού Ερμού για να διαμαρτυρηθούν, καθώς το πρακτορείο τους ενημέρωσε από την προηγούμενη Παρασκευή εγγράφως ότι η τετραήμερη εκδρομή τους ματαιώνεται. Ωστόσο οι 40 μαθητές είχαν προκαταβάλει από 190 ευρώ έκαστος (περίπου 6.000 ευρώ συνολικά), χρήματα που δεν τους επιστράφηκαν.
«Συγκεντρωθήκαμε έξω από τα γραφεία του πρακτορείου, παρότι γνωρίζαμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή, για να διασφαλίσουμε τις κινήσεις, προκειμένου να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη», τόνισε στη «Μ» η κ. Στέλλα Αναγνώστου, γονέας μαθητή του 15ου λυκείου και πρόσθεσε ότι «βρήκαμε, όπως αναμέναμε, το γραφείο κλειστό».
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο είχε δημιουργήσει προβλήματα, την περασμένη εβδομάδα, στους μαθητές του 1ου λυκείου Αλεξανδρούπολης, που μετέβησαν για πενθήμερη εκδρομή στη Βαρκελόνη, όπου διαπίστωσαν ότι δεν είχαν καταβληθεί τα χρήματα για τη διαμονή τους.


Διαγραφή
Σήμερα, εξάλλου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης, Δημήτρης Μαντούσης, η Ένωση θα προχωρήσει στη διαγραφή του τουριστικού πρακτορείου, καθώς λήγει η 48ωρη προθεσμία που έδωσε το πειθαρχικό της συμβούλιο για να εμφανιστούν οι υπεύθυνοι του γραφείου και να δώσουν εξηγήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, το εν λόγω ταξιδιωτικό πρακτορείο φαίνεται να έχει συνάψει συμφωνίες με εννέα σχολεία, ενώ το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης ανέρχεται περίπου στις 45.000 ευρώ.


Των Μαρίας Καραούλη, Κώστα Καντούρη


ΠΡΕΖΑ TV
17-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: