Τρίτη, Μαρτίου 29, 2011

«ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ» ΤΗ ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ «ΣΚΛΗΡΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ» ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Την υιοθέτηση “σκληρής γραμμής” για το θέμα της λαθρομετανάστευσης από τη Βόρεια Αφρική εξετάζει η ιταλική κυβέρνηση σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.
Το τελευταίο 24ωρο άλλοι χίλιοι μετανάστες κατέφτασαν στο νησί Λαμπεντούζα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στους 6.200.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι που θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της Λαμπεντούζα".



Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι έχει δηλώσει ότι αν η Τυνησία δεν μπλοκάρει άμεσα τις αναχωρήσεις βορειοαφρικανών ενδέχεται τα ιταλικά πλοία να μεταφέρουν απευθείας πίσω στην Τύνιδα όσους έφτασαν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Μια πιο διαλλακτική γραμμή προβλέπει τη μεταφορά των λαθρομεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας σε δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, έως ότου εξετασθούν τουλάχιστον οι αιτήσεις όσων έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποσυμφόρηση της Λαμπεντούζα.

Μετά το χθεσινό “μπλόκο” του λιμανιού, ομάδα κατοίκων του νησιού προχώρησε σήμερα σε κατάληψη του δημαρχείου ζητώντας άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

Ειδικοί επιστήμονες απεσταλμένοι του υπουργείου Υγείας αποφάνθηκαν ότι η κατάσταση είναι οπωσδήποτε σοβαρή χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει επιδημία, ενώ την ίδια στιγμή ο δήμαρχος δηλώνει ότι “είμαστε σε θέση να μοιράσουμε 4.000 μερίδες φαγητού. Κάτι που σημαίνει ότι αυτή την στιγμή 2.000 άτομα μένουν νηστικά”. Ο περιφερειάρχης της Σικελίας  επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι “αύριο θα οργανωθεί μαζική εκκένωση με τη συμμετοχή έξι πλοίων του πολεμικού και εμπορικού ναυτικού”.

Προσπαθώντας να στείλει ένα πρώτο μήνυμα το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών μετέφερε σήμερα με κρουαζιερόπλοιο περίπου 800 λαθρομετανάστες στον καταυλισμό της Μαντούρια, έξω από τον Τάραντα της Απουλίας. Σύμφωνα ωστόσο με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον 150 άτομα  κατόρθωσαν να απομακρυνθούν από τις σκηνές όπου επρόκειτο να καταλύσουν.

ΠΡΕΖΑ TV
29-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: