Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2011

ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΚΙΝΕΖΩΝ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΓΑΛΑ


Συμπλοκές με τραυματίες και συλλήψεις προκαλεί η ζήτηση για εισαγόμενο από το εξωτερικό γάλα σε σκόνη σε σουπερμάρκετ του Χονγκ Κονγκ.

Εξαιτίας των ανησυχιών για μόλυνση με μελαμίνη οι καταναλωτές αποφεύγουν να αγοράσουν εγχώριο γάλα και συρρέουν μαζικά από την ηπειρωτική Κίνα στην πρώην βρετανική αποικία που έχει πλέον ενταχθεί στην κινεζική επικράτεια, χωρίς αλλαγή οικονομικού καθεστώτος, για να προμηθευτούν το εισαγόμενο. Οι κονσέρβες βρεφικού γάλακτος που εισάγονται από το εξωτερικό πωλούνται στο Χονγκ Κονγκ στη μισή τιμή απ' ότι στην Κίνα.


Πραγματική μάχη ξέσπασε ανάμεσα σε δύο αγοραστές με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα άτομο να τραυματιστεί στο κεφάλι με κονσέρβα παιδικού γάλακτος και άλλα πέντε να δεχτούν βοήθεια για μικρότερα τραύματα και να οδηγηθούν στο δικαστήριο με τις κατηγορίες της επίθεσης.

Αιτία της συμπλοκής το γεγονός ότι κάποιοι προσπάθησαν να αγοράσουν περισσότερες από τις τρεις κονσέρβες που έχει θέσει ως πλαφόν το κατάστημα καθώς οι πελάτες από την Κίνα εφορμούν για να εφοδιαστούν με προμήθειες.

Σε μια από τις χειρότερες υποθέσεις επιμόλυνσης βρεφικού γάλακτος με μελαμίνη το 2008, έξι βρέφη είχαν χάσει τη ζωή τους και περισσότερα από 300.000 είχαν νοσήσει.
ΠΡΕΖΑ TV
10-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: