Κυριακή, Μαρτίου 20, 2011

A.ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

Στη συνεργασία Ελλάδας και Βουλγαρίας αλλά και της Τουρκίας προσβλέπει το υπουργείο Υγείας προκειμένου το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης να γίνει κατανοητό στους Ευρωπαίους και να καταλάβουν ότι πάνω από όλα το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό.
Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος από την Αλεξανδρούπολη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά την επίσκεψη του στον Έβρο μαζί με  τον Βούλγαρο ομόλογο του της Βουλγαρίας Στέφαν Κονσταντίνοφ.


  
«Πρέπει να πούμε στην Ε.Ε ότι θα πρέπει να δει την προβληματική αυτή κατάσταση από την πλευρά των δικών της ευθυνών.» είπε ο κ Λοβέρδος και πρόσθεσε. «Η Ελλάδα δεν είναι ένας χώρος για να αδειάζει κανείς τα προβλήματα υγείας που έχει από την παράνομη μετανάστευση.»
Το θέμα της λαθρομετανάστευσης θα θέσουν η Ελλάδα και η Βουλγαρία στην άτυπη σύνοδο υπουργών  υγείας που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στην Βουδαπέστη, ενώ στόχος είναι να γίνει θέμα ημερήσιας διάταξης καθώς για τον κ. Λοβέρδο είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και πρέπει η Ευρώπη να το χρηματοδοτήσει.

ΠΡΕΖΑ TV
20-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: