Σάββατο, Μαρτίου 19, 2011

ΚΗΡΥΞΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

XΩPIΣ τέλος μοιάζουν τα προβλήματα στον αραβικό κόσμο, με το Εθνικό Συμβούλιο Αμυνας της Υεμένης να κηρύσσει χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη χώρα, ενώ στο Μπαχρέιν, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και τον στρατιωτικό νόμο, συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών.


Στην περίπτωση της Υεμένης ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, με το Reuters να υποστηρίζει ότι χθες βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον 50 άνθρωποι και πάνω από 200 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια έντονων συγκρούσεων διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στην πρωτεύουσα Σαναά. Η πρώτη παρέμβαση για την Υεμένη προήλθε από την Αμερικανίδα υπ. Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία ζήτησε «να δοθεί τέλος στις βιαιότητες». Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Μπαχρέιν αποφάσισε –πέραν όλων των άλλων– να καταστρέψει την Πλατεία του Μαργαριταριού, προκειμένου να «χαθεί» το σύμβολο των διαδηλωτών στη χώρα, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο έξι άνθρωποι (τρεις διαδηλωτές και τρεις αστυνομικοί), καθώς υπήρξαν βίαιες αντιδράσεις στη συγκεκριμένη απόφαση. Παράλληλα συνελήφθησαν επτά στελέχη της αντιπολίτευσης της χώρας, ενώ το Ιράν καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την «ξεκάθαρη εισβολή των σουδαραβικών στρατευμάτων στη χώρα».

Εν τω μέσω όλων αυτών «ενέσκηψε» και ο οίκος αξιολόγησης S&P, ο οποίος προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Μπαχρέιν, στο «BBB» από «Α-» που ήταν πριν, διατηρώντας αρνητικές προοπτικές για την οικονομία της χώρας.

ΠΡΕΖΑ TV
19-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: