Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2011

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Στις συνεδριάσεις των Eurogroup και Ecofin, θα συμμετάσχει σήμερα και αύριο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η αποτελεσματική εφαρμογή της δημοσιονομικής επιτήρησης στην ευρωζώνη, οι μακροοικονομικές ανισορροπίες και η επιβολή μέτρων με σκοπό τη διόρθωση των υπερβολικών μακροοικονομικών ανισορροπιών στην Ευρωζώνη.


Οι υπουργοί Οικονομικών θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος της Πολωνίας και της Ουγγαρίας με βάση τα τελευταία προγράμματα που παρείχαν αυτές οι χώρες.

Ακόμη ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ θα παρουσιάσει την πορεία εργασιών στο πεδίο των χρηματοπιστωτικών ρυθμίσεων.

Ενημέρωσε τους υπουργούς ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε χθες τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για το τεχνικό μέρος των αποφάσεων της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε από τους συναδέλφους του να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τους υπουργούς να υποβάλλουν τις προτάσεις τους και για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής, καθώς επίσης και να εξετάσουν τις εκκρεμότητες των υπουργείων τους που αφορούν στην εφαρμογή του Μνημονίου.

ΠΡΕΖΑ TV
14-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: