Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2011

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΩΡΩΝ…ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ,Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΣ ΕΛΛΕΙΠΕ

Τα στρατιωτικά πλήγματα κατά της Λιβύης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, θα διεξαχθούν "σύντομα", "εντός των επομένων ωρών" και οι γαλλικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αυτές, δήλωσε σήμερα στο Παρίσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Φρανσουά Μπαρουέν.
"Οι Γάλλοι, οι οποίοι ηγήθηκαν των εκκλήσεων (για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης), θα είναι ,φυσικά, συνεπείς ως προς τη στρατιωτική επέμβαση", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Οταν του ζητήθηκε να γίνει σαφέστερος , είπε ότι οι Γάλλοι "θα συμμετάσχουν" στις επιχειρήσεις. Στο Όσλο, η νορβηγίδα υπουργός 'Αμυνας Γκρέτε Φαρέμο δήλωσε στη νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang ότι η Νορβηγία θα συμβάλει στη στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι. Θα συμβάλουμε στην επιχείρηση, αλλά είναι νωρίς να πούμε με ποιόν τρόπο. Η αποστολή αεροπορικών δυνάμεων θα ήταν κάτι φυσιολογικό", δήλωσε η νορβηγίδα υπουργός Αμυνας. Μία δυνατότητα είναι η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών, καθώς και η συμμετοχή σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που απαιτούν αεροπορικές μεταφορές.

ΠΡΕΖΑ TV
18-3-2011

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πας καλα ρε πρεζα;
Αντι να τους βριζουμε που δεν κανουν τιποτα,τους βριζουμε που κανουν;
Βεβαιως και επρεπε να γινει τουλαχιστον αεροπορικη απαγορευση, και οι λεχριτες περιμεναν μεχρι να εχει ο Κανταφι τους το πανω χερι για να το κανουν.
Καλα οσο για το τελευταιο σχολιο "ολα τα ειχαμε ο πολεμος μας ελλειπε" απλα ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ!!!!

Υ.Γ.Ειμαι απ αυτους που σε διαβαζω και μου αρεσει το μπλογκ σου, καποιες φορες σχολιαζα κιολας οταν οι φασιστες στην εμπαιναν για τους μεταναστες, μεχρι που καταλαβα οτι δεν ειναι πανω απο 4-5 ατομα.Τωρα ομως θα θελα να παρεις θεση σ αυτο το θεμα γιατι νομιζω ειπες μαλακια.

Ανώνυμος είπε...

to thema einai oti to kanoun gia ta petrelea xestike o amerikanos gia ton kantafi kai tous alous.. ta petrelea ton niazoun nomizeis oti tous voi8ane xoris kanena ofelos?

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι πάλι ο απλός κόσμος θα σκοτωθεί . Αν ήθελαν απλα να ρίξουν το καντάφι , μπορούσαν πολυ απλά με μια βόμβα απο 3.000 χιλιομετρα μακρυά να τον σκοτώσουν και να τελειώσει. Ομως όχι. Τι να τον κανουν τόσο πολεμικό εξοπλισμό που έχουν αγοράσει? Ο πόλεμος είναι η μεγαλύτερη μπισνα ετσι κι αλλιως , δε το ξέρετε? Γι αυτο κ οσοι ασχολουνται με αυτον πρεπει να έχουν IQ μειον του μειδενός (π.χ στρατιωτικοί) , για να το βλέπουν σαν κάτι το ιερό ..
Και στη τελική, για τα γαμημένα πετρέλαια γινονται όλα.Ειναι απο τις λίγες περιοχές που δεν ελεγχουν οι αμερικανοι και οι "φίλοι" τους..

Ανώνυμος είπε...

twra arxise... to mono pou mporoume na kanoume einai na perimenoume na doume ti 8a ginei... makari na min mplextoume kai emeis se auti tin malakia...

Ανώνυμος είπε...

Βρε αρχιμαλάκες που το παιζεται αριστεροί δημοκράτες ένας απο σας δεν βγήκε να πει κάτι, να διαμαρτυρηθεί, για αυτά που γίνονταν και συνεχίζονται σε πολλά μέρη του πλανήτη.
Φασίστες είναι μόνο οι κόκκινοι και πράσινο σοσιαλιστές Αραβες (κόμματα Μπααθ),
Κίνα, Β.Κορέα, Βιετνάμ, Κούβα, κόκκινοι Χμερ, Λαικές δημοκρατίες Αφρικής και πρώην καθεστώτα Ανατολικής Ευρώπης αλλά και νυν Λευκορωσία. Οταν κατέβαζαν πολιτικά αεροσκάφη με βόμβες κανένα προοδευτικό μουνόπανο δεν έλεγε τίποτα.
Το δρόμο δείχνουν οι κεντρικές ευρωπαϊκές δημοκρατίες.
Παράνομα όλα τα κομμουνιστικά κόμματα.
Σφηγκοφωλιές προπαγάνδας και στρατολόγησης αθώων παιδιών. Από τα σχολεία κάνουν προπαγάνδα σε συνεργασία με τους καθηγητές (καθοδηγητές).

Ανώνυμος είπε...

Φάτους όλους Καντάφαρε!

Ανώνυμος είπε...

Περιεργη η κατασταση στη Λιβυη.

Ομως Κανταφι και σια εχουν σαλταρει, οτι δικιο και αν εχει για τα πολυεθνικα συμφεροντα που μπλεκονται το χανει απο την εμφανεστατη αδυναμια του να μην μπορει να κυβερνησει πλεον χωρις μισθοφορους και σφαγη πληθυσμου.

Η ερωτηση ειναι ή ολοκλρωτικο καθεστως με σφαγη ή νταβατζιλικομα με καπως λιγοτερες απωλειες.

Ο φτωχος πολιτης οπως και να'χει τον πουλο θα παρει, τουλαχιστον ας φανε πουτσα και οι μισθοφοροι...

Ανώνυμος είπε...

ειστε απιστευτα μαλακες..τωρα ειναι χρυση ευκαιρια να παρουμε απο τους δυτικους χοντρα ανταλλαγματα..οπως πχ η υποστηριξη τους στο θεαμα της αποκλειστικης οικονομικης ζωνης στο καστελοριζο..το ξερετε οτι το σαββατο τα μεμετια εδιωξαν απο την περιοχη του καστελοριζου ιταλικο ερευνιτικο που ποντιζε ινες οπτικες για λογαριασμο του ισραηλ? τυχαιο οτι ο ερντογκαν υποστηριξες ανοιχτα τον κανταφι και οτι ο κανταφι δεν αναγνωριζε οπως και ο μουμπαρακ την ελληνικη ΑΟΖ αλλα συνομηλουσαν με τον ερντογκαν τοσα χρονια?

Ανώνυμος είπε...

Ελληνικά μαχητικά στην ΖΑΠ της Λιβύης αν εμπλακεί στο ΝΑΤΟ Εκτύπωση E-mail
18-03-2011 11:36:56

Αν αποφασιστεί εμπλοκή του ΝΑΤΟ, μαχητικά αεροσκάφη της Π.Α. και σκάφη του Π.Ν. θα επιτηρούν την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας μετά την έξοδό του από το γραφείο του Ε.Βενιζέλου και αυτό ήταν (;) και το βασικό σημείο τριβής στην σημερινή συζήτηση τους. Πρόκειται για μία "διαφορετική εκτίμηση του επιπέδου αντίδρασης" ανέφερε πηγή του υπουργού Εξωτερικών σε ότι αφορά την ενδοκυβερνητική διαφωνία δράσης και αντίδρασης στην λιβυκή κρίση, ενώ ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Φ.Δέλαβέκουρας αρνήθηκε ότι υπάρχει η οποιαδήποτε απόκλιση απόψεων μεταξύ τους..

Επισήμως ανακοινώθηκε ότι "Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής εθνικής άμυνας, ιδίως η κρίση στη Λιβύη υπό το φως της τελευταίας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εξ. κ. Ιωάννης Ζέππος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος".

Ο Δ.Δρούτσας προχώρησε σε δηλώσεις ότι "Αν το ΝΑΤΟ αποφασίσει εμπλοκή η Ελλάδα θα συμετάσχει με όλες της τις δυνάμεις". Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν διευκολύνσεις κατά περίπτωση στα κράτη που θα εμπλακούν στην Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων που σε πρώτη φάση φαίνεται ότι θα είναι η Γαλλία, η Βρετανία, η Νορβηγία, ο Καναδάς και ίσως η Ολλανδία και το Βέλγιο. Δηλαδή διευκολύνσεις σε αεροδρόμια, σε αποστολές SAR κλπ.

Έτσι ή αλλιώς οι αεροπορικές δυνάμεις των ανωτέρω χωρών κατά την εκτίμηση του defencenet.gr δεν επαρκούν για να έχουν αποτέλεσμα σε ότι αφορά προσβολές εδάφους και επηρεασμού των χερσαίων επιχειρήσεων. Οι Αγγλογάλλοι και οι λοιποί χωρίς τις ΗΠΑ, πολύ-πολύ δύσκολα θα έχουν αποτελέσματα. Οι αεροπορικές τους δυνάμεις απλά δεν επαρκούν για μια τέτοια αποστολή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, γενικά εκτιμά ότι ότι "η ελληνική συμμετοχή θα πρέπει να περιοριστεί στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, πάντα εντός του πλαισίου των συμμαχικών μας υποχρεώσεων" και πολύ ορθά. Απλώς δεν αφορά την Ελλάδα αυτό που γίνεται, για τον λόγο ότι η Ελλάδα δεν έχει λαμβάνειν από την μετακανταφική μοιρασιά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανώνυμος είπε...

Άμεση κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε η Λιβύη Εκτύπωση E-mail
18-03-2011 14:10:16

ImageΗ Λιβυκή κυβέρνηση ανακοίνωσε άμεση κατάπαυση του πυρός για την «προστασία των αμάχων» σε συμφωνία με το ψήφισμα ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr