Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Την Πρωταπριλιά αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως η πρόταση για τις συγχωνεύσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ, που έχει ετοιμάσει η επιτροπή υπό τον καθηγητή Λ. Λιαρόπουλο. Σύμφωνα με διοικητικά στελέχη των υγειονομικών περιφερειών οι προτάσεις θα αφορούν είτε τη μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε κέντρα υγείας είτε τις ενοποιήσεις κλινικών σε γειτονικά νοσοκομεία.
Το σχέδιο βασίζεται στο χάρτη υγείας που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Υγείας, για τα δεδομένα του οποίου έχουν διατυπωθεί ενστάσεις.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνει το νοσηλευτικό προσωπικό. Με προσωπικό ασφαλείας θα δουλεύουν και τα ιατρεία του ΙΚΑ αύριο και μεθαύριο, καθώς οι γιατροί του ασφαλιστικού ιδρύματος προχωρούν σε 48ωρη απεργία. 

Ταλαιπωρία ασφαλισμένων. Το θέμα της εξόφλησης των χρεών του ταμείου του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) προς τους φαρμακοποιούς θα συζητηθεί στη συνέλευση των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη. Σε αντίθεση με τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης, που χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Αθήνας και του Πειραιά ζητούν να πληρώνονται τοις μετρητοίς, πιέζοντας με τον τρόπο αυτό για την εξόφληση των χρεών από τον ΟΠΑΔ. Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, που ζητά να συναντηθεί σήμερα για το θέμα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τονίζει ότι “η αδυναμία των ασθενών -ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης του Δημοσίου- να καταβάλουν το ανάλογο ποσό είναι πραγματική για τους περισσότερους και αυτό βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους, αφού δεν μπορούν να κάνουν την επιβαλλόμενη φαρμακευτική αγωγή”.

makthes.gr

ΠΡΕΖΑ TV
28-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: