Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2011

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Πάνω από πέντε χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Πίτεστι (νότια Ρουμανία) διαμαρτυρόμενοι για το νέο νόμο για τις εργασιακές σχέσεις που υιοθετήθηκε τη Δευτέρα από την κυβέρνηση και κατήγγειλαν ότι επιχειρείται η "μεταβολή των εργαζόμενων σε σύγχρονους σκλάβους".

Οι διαδηλωτές, μεταξύ τους και πολλοί από τους εργαζόμενους στην ρουμανική αυτοκινητοβιομηχανία Ντάτσια (ανήκει στον όμιλο Ρενό) κρατούσαν αντικυβερνητικά πανώ και φώναζαν: "Κάτω η κυβέρνηση", "Κάτω ο πρόεδρος Μπασέσκου", "Θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς".
"Δεν μπορούμε να δεχτούμε ένα νόμο που μας μεταβάλει από εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους, δεν μπορούμε να δεχτούμε την εγκατάλειψη όλων των δικαιωμάτων που κερδίσανε τα συνδικάτα μας μετά από χρόνων αγώνες και διαπραγματεύσεις" δήλωσε η εκπρόσωπος του τοπικού συνδικάτου των υγειονομικών, Ντόινα Φάνικα.
Ο νόμος που υιοθετήθηκε από την κεντροδεξιά κυβέρνηση για το νέο κώδικα εργασίας στοχεύει "στην ευελιξία της αγοράς και στην παρεμπόδιση της μαύρης εργασίας", ανέφερε ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ.
Η αντιπολίτευση που αντιδρά στο νέο κώδικα εργασίας απειλεί να θέσει ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης κατά της κυβέρνησης στις 8 Μαρτίου.
Ε.Τ.

ΠΡΕΖΑ TV
4-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: