Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

Μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μέρκελ μετά την παραίτηση του Γερμανού υπουργού Άμυνας

Σε μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης υποχρεώνεται να προχωρήσει η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μετά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής μετά την αποκάλυψη για λογοκλοπή στη διδακτορική του διατριβή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων, στο υπουργείο Άμυνας θα μετακινηθεί ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ (CDU).

Τη θέση του στο υπουργείο Εσωτερικών θα καλύψει ο Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, μέχρι τώρα πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CSU) από την οποία προερχόταν και ο Καρλ Τεόντορ τσου Γκούτενμπεργκ. Την πληροφορία για τη μετακίνηση του Φρίντριχ στο υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του CSU, πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο Γκούτενμπεργκ, ανερχόμενο αστέρι στο συντηρητικό μπλοκ της Γερμανίδας καγκελαρίου, υπέβαλε επίσημα την παραίτησή του την Τρίτη, λίγες ημέρες αφότου είχε αποποιηθεί οριστικά τον τίτλο του «διδάκτορα».

Ο Γκούντενμπεργκ, φωτογενής πολιτικός και αγαπημένος του γερμανικού Τύπου, είχε παραδεχθεί προ ημερών ότι έκανε κάποια «σοβαρά λάθη» κατά τη συγγραφή της διδακτορικής του διατριβής το 2007, ωστόσο επέμεινε ότι δεν υπήρχε «σκοπιμότητα».

Αποποιήθηκε οριστικά τον τίτλο του «διδάκτορα», όμως οι πιέσεις δεν υποχώρησαν και μιλώντας την Τρίτη στους δημοσιογράφος ο Γκούτενμπεργκ δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να εκπληρώνει τα καθήκοντά του ως υπουργός Άμυνας.

ΠΡΕΖΑ TV
2/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: